Odobești. Se reiau lucrările la blocurile de locuințe sociale și pentru chiriaşii evacuaţi din case naţionalizate
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Odobești. Se reiau lucrările la blocurile de locuințe sociale și pentru chiriaşii evacuaţi din case naţionalizate
Odobești. Se reiau lucrările la blocurile de locuințe sociale și pentru chiriaşii evacuaţi din case naţionalizate
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a anunțat că în perioada următoare va semna ordinul de reluare a lucrărilor la proiectul de construcție de locuințe sociale și locuințe pentru chiriaşii evacuaţi din case naţionalizate. Practic, în Cartierul Mihai Sturza vor fi construite 348 de locuinţe. Astfel, vor fi construite 4 blocuri cu destinaţia locuinţe sociale care vor avea 60 de apartamente, 4 blocuri cu destinaţia locuinţe pentru chiriaşii evacuaţi din case naţionalizate, care vor avea 64 de locuinţe, 6 blocuri de locuinţe de necesitate care vor avea 96 de apartamente şi 8 blocuri ANL care vor avea 128 de apartamente. O mare parte din aceste locuinţe vor fi finalizate anul acesta, multe dintre blocuri aflându-se în diverse stadii de execuţie0. Valoarea totală a locuințelor mai sus menționate este de peste 53 de milioane de lei. „Am fost anunțați că au fost semnate contractele de finanțare la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar în zilele următoare voi semna ordinul de începere a lucrărilor. În total vor fi construite 348 de locuinţe noi în Cartierul Mihai Sturza din Odobeşti. Sperăm ca odată finalizate aceste ansambluri de locuinţe să rezolvăm în mare parte problema locuinţelor sociale, de necesitate şi pentru tineri din oraşul Odobeşti“, a precizat primarul Daniel Nicolaş.
    Acesta a reamintit că „în perioada imediat următoare vom semna contractul de finanțare la proiectul de înființare a unui parc în Cartierul Mihai Sturza. Acest proiect  a fost deja declarat eligibil, a trecut de faza de evaluare tehnico-economică și urmează semnarea contractului de finanțare“.  Proiectul a fost depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Parcul din Cartierul Mihai Sturza are o valoare estimată de peste 17 milioane de lei și se va întinde pe o suprafață de 5 hectare. „Prin acest proiect se va înființa o zonă de agrement și petrecere a timpului liber, care va cuprinde 2 terenuri de tenis de câmp, 1 teren multifuncțional fotbal-baschet, 4 locuri de joacă pentru copii pe categorii de vârste, pistă role și skateboard, pistă de biciclete și mobilier urban, bănci, aparate fitness, iluminat ambiental, alei de promenadă și fântâni arteziene“, a precizat primarul Daniel Nicolaș.
    De asemenea, Primăria Odobești are în derulare proiectul de asfaltare a unor drumuri de exploataţie agricolă. Este vorba sfaltarea a aproximativ 8 kilometri de drumuri agricole care deservesc o suprafaţă agricolă de aproximativ 480 hectare de vie. „Odobeştiul este prima localitate din România care a semnat contractul de finanţare nerambursabilă de un milion de euro pentru modernizarea drumurilor de exploatare agricolă. Prin intermediul acestui proiect vor fi modernizaţi şi asfaltaţi aproximativ 8 kilometri de drumuri agricole care deservesc o suprafaţă agricolă de aproximativ 480 hectare de vie, drumuri care fac legătura între DN 2M şi DN 2D, dar şi între Cartierul Sturza, strada Podgoriei, strada Mărăşeşti“, a precizat primarul oraşului Odobeşti, Daniel Nicolaș. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost