O fetiță de 4 ani a murit în Italia de malarie; este primul caz indigen din 1962
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
O fetiță de 4 ani a murit în Italia de malarie; este primul caz indigen din 1962
O fetiță de 4 ani a murit în Italia de malarie; este primul caz indigen din 1962
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

O fetiță de 4 ani a murit de malarie în Italia, în ceea ce pare a fi primul caz din 1962 în această țară care nu este provocat de contaminarea în urma unei călătorii într-o zonă de risc, relatează marți DPA. Șeful secției în care a fost internată fetița susține că modul în care ea a contractat boala este un mister, potrivit AFP.
Ministerul italian al Sănătății a confirmat decesul marți, adăugând că o echipă de experți va fi trimisă să investigheze cazul. Fetița, spitalizată în orașul Trento, din nordul Italiei, nu a călătorit în țări în care putea contracta boala, iar sursa infectării sale "rămâne nesigură", au precizat autoritățile sanitare din oraș. "Nu am văzut niciodată un caz de acest fel, este un mister. Nu ar fi trebuit ca ea să se îmbolnăvească de malarie", a explicat Claudio Paternoster, șeful secției de boli infecțioase de la spitalul Santa Chiara de Trento (nord), unde fetița a fost internată, potrivit AFP.
Sofia Zago, așa cum a fost botezată ea de media italiene, nu a călătorit niciodată în țări identificate ca fiind de risc și și-a petrecut vara pe malul mării în regiunea Veneției. Ea a fost internată în spital, în secția pediatrică, din alte motive medicale, unde ea a intrat în contact cu alți doi copii care contractaseră boala în timpul unei călătorii în Burkina Faso. "Dar numai anumite tipuri de țânțari pot transmite această boală și ei nu există în Italia", a dat asigurări medicul, a cărui expertiză a fost solicitată în acest weekend în cazul fetiței. Deși există cazuri de malarie în Italia în fiecare an, "sunt ceea ce numim cazuri 'valiză', atunci când o persoană aduce cu ea din Africa un țânțar infectat", a explicat el.
Fetița de patru ani a fost diagnosticată sâmbătă cu malarie și plasată la terapie intensivă, dar starea ei s-a deteriorat rapid și medicii nu au reușit să o salveze. "Vara a fost foarte caldă și, în contextul schimbării climatice, nu poate fi exclusă total ipoteza unei adaptări a anumitor specii de țânțari sau a reapariției altora" care puteau transmite maladia, a explicat medicul. Giampiero Carosi, un imunolog de la Universitatea din Brescia, a declarat pentru agenția ANSA că este posibil ca un țânțar din Italia să-l fi înțepat pe un purtător al bolii, iar apoi să-i fi transmis boala fetiței. "Este un caz excepțional", a spus Carosi.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat Europa o regiune în care malaria a fost eradicată în 2016, dar boala încă mai este adusă uneori de oameni care se întorc din zone de risc de peste hotare. În Italia, a existat recent o medie de peste 600 de astfel de cazuri pe an. Potrivit OMS, 90% dintre cazurile de malarie și 92% dintre decesele provocate de această boală sunt înregistrate în Africa. În Europa nu a fost raportate decese din 2000 și până în prezent, potrivit OMS.
Malaria era o boală comună în Italia în secolul al XIX-lea, în special în centru, în sud și în insule. Dar după asanarea masivă a bălților din regiunea Roma și administrarea generalizată a chininei, Italia a fost declarată în 1962 zonă în care malaria a fost eradicată. Autoritățile sanitare din Trento au afirmat că "numărul crescând de călători internaționali și fluxuri migratorii din zonele endemice" contribuie la răspândirea malariei. Partidul de extremă dreapta antiimigrație Liga Nordului a reacționat în acest caz solicitând "închiderea ermetică a frontierelor, expulzări în masă și controale de sănătate meticuloase în rândul solicitanților de azil". 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • F bine ,asa trebuie sa procedeze toate statele lumii De aceea sunt ;continente ,tari,ca nimeni sa nu treaca frontierafara documente de identitate si sanatate SA NU SE CONFUNDE ACESTEA CA O CURTE FARA CAINI SI STAPAN MIGRANTII DIN TOATE TIMPURILE CARE AU FORMAT ACUM COMUNITATII[EI ZIC ETNII] vor curti fara stapan ca nu au radacini pe niciunde si nu ii doare sufletul de ce lasa in urma lor[numai suferinta bastinasilor ,neaosilor]

    DE G, postat pe 06-09-2017, la 11:59

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost