O comisie de anchetă va dispune măsuri disciplinare în cazul deținutului care a protestat pe acoperișul unei secții de deținere

0
800


    Ion M., deținutul care în noaptea de marți spre miercuri s-a urcat pe acoperișul unei secții de deținere din cadrul Penitenciarului Focșani, nemulțumit fiind de cum decurge un proces aflat pe rolul Judecătoriei Focșani, a coborât de pe clădire vineri, în jurul prânzului. „În jurul orei 11:35 deținutul a renunțat la forma de protest și a coborât de pe acoperiș. A fost prezentat la cabinetul medical pentru a i se evalua starea de sănătate. În urma evaluării medicale s-a constatat că deținutul este în regulă și nu necesită îngrijiri medicale”, ne-au transmis reprezentanții Penitenciarului Focșani.
      Ion M., un celebru hoț din locuințe, s-a urcat pe acoperișul secției de deținere, protestând astfel împotriva unei decizii a instanței de judecată. În martie, magistrații Judecătoriei Focșani i-au respins cererea de înlocuire a măsurii preventive, iar pe 10 aprilie, Tribunalul Vrancea i-a respins contestația formulată împotriva deciziei Judecătoriei Focșani, soluția fiind definitivă. După cele aproape trei zile petrecute pe acoperișul Penitenciarului, la niveul unității a fost demarată o anchetă administrativă. „În urma discuțiilor individuale și colective, în data de 20.04.2018, în jurul orei 11.35, deținutul care a protestat pe acoperișul unei secții de deținere din cadrul Penitenciarului Focșani a renunțat la forma de protest. Persoana în cauză a fost prezentată la cabinetul medical al unității pentru evaluarea stării de sănătate.
La nivelul unității a fost demarată o anchetă administrativă care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului, urmând a fi dispuse măsurile disciplinare în consecință, precum și cele ale organelor abilitate în domeniu”
, se arată într-un comunicat de presă, transmis de comisar de penitenciare Georgeta Gură, purtător de cuvânt Penitenciarul Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here