Nuntă cu "sânge albastru", sâmbătă, la restaurantul "Hora Miresei" din Vânători
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Nuntă cu "sânge albastru", sâmbătă, la restaurantul "Hora Miresei" din Vânători
Nuntă cu
Voteaza :

Articolul a primit 8 voturi

La restaurantul "Hora Miresei" din Vânători are loc astăzi (sâmbătă), o nuntă cu "sânge albastru". Mireasa, Miruna Apostol, economist de profesie, este descendentă a familiei Cantacuzino – Pașcanu. Ea se căsătorește cu economistul Valentin Tudoran.
    Familia Cantacuzino  a fost o ilustră familie boierească de origine bizantină, care a domnit în Țara Românească și Moldova, dând mai mulți domnitori și numeroase personalități publice. Șerban Cantacuzino a fost domn al Țării Românești din 1678 până în 1688. În vechea istoriografie românească, Șerban Cantacuzino a fost considerat întemeietorul Academiei domnești de la București, al primei școli românești și ctitor al bisericii Fundenii Doamnei și al Mănăstirii Cotroceni. Din vremea lui se păstrează una din cele mai vechi cărți de bucate românești. Demn de menționat este faptul că un alt descendent al acestei familii, boierul Cantacuzino Pașcanu, în 1927, și-a donat întreaga avere constând în numeroase proprietăți în București, Iași și Neamț, comunităților locale. La Focșani, aceleiași familii îi aparține și cunoscutul medic radiolog Carmen Petrea, mătușă a miresei și soție a reputatului chirurg Liviu Petrea.

    Monitorul de Vrancea urează tinerilor căsătoriți „Casă de piatră!“, fericire și mult noroc!


 

 

11 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Distins cuplu! Casa de piatra!

  DE a, postat pe 08-07-2017, la 00:30

 • Felicitari!

  DE eu, postat pe 08-07-2017, la 07:06

 • De nunta fiului lui Pl?cint? nu pomene?te nimeni???? :o

  DE STELA, postat pe 08-07-2017, la 07:36

 • neinteresant

  DE cetatean liber, postat pe 08-07-2017, la 07:51

 • Ma nene si care sunt padurile lor,sau casele mostenite prin arborele descris ? Nu am auzit de aceasta mireasa,numele de APOSTOL pare cunoscut in lumea celor care au mostenit terenuri dar el era ruda fostului comitet judetean PCR pentru ca de pe urma decesului acestuia a mostenit pe E-85.

  DE ion, postat pe 08-07-2017, la 10:11

 • Si pana la urma in ce se materializeaza OSUL DOMNESC al matusii miresei ? In de care case,mosii,propietati,paduri,terenuri si alte active ale fostilor mosteniti ?

  DE florin, postat pe 09-07-2017, la 11:55

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Mobilier nou în Pediatrie și alte trei secții ale Spitalului Județean Focșani
    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a înnoit patru secții în luna decembrie a anului trecut. Cu puțin înainte de Crăciun, secțiilor Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Neurologie și Psihiatrie le-a fost schimbat aproape complet aspectul prin înlocuirea mobilierului vechi cu unul nou.

POZA ZILEI

Flori pentru Eminescu

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost