Nouă profesori vor să fie directori de școli; pentru funcțiile din patru unități de învățământ nu există niciun candidat

5
2513


Nouă profesori, experți în management educațional, și-au exprimat intenția de a ocupa unul dintre posturile de directori sau directori adjuncți scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ). Reamintim că IȘJ a scos la concurs 11 posturi de directori și directori adjuncți, începând cu 1 septembrie 2017.
Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții IȘJ Vrancea, există două școli unde sunt câte doi candidați. Astfel, pentru funcția de director al Åžcolii Gimnaziale Angela Gheorghiu Adjud candidează Gheorghe Balcan și Virgil Gheorgiu, iar pentru cea de director al Åžcolii Gimnaziale Măicăneși – Mihaela Alexandrina Pascu și Gabriela Scutaru. Alte cinci unități de învățământ au câte un candidat pentru funcțiile de conducere: Camelia Ciorăscu – la Åžcoala Gimnazială Orejița, Constantin Trandafir – la Åžcoala Gimnazială Cotești, Valerica Lera – la Åžcoala Gimnazială Poiana Cristii, Iulian Tăbăcaru – la Åžcoala Gimnazială Homocea și Daniela Anișoara Hrișcu – la Åžcoala Gimnazială Slobozia Ciorăști.
Pentru alte patru unități de învățământ nu a fost depusă nicio opțiune. Funcțiile de conducere care nu au prezentat interes pentru nici un cadru didactic sunt cea de director de la Liceul Tehnologic Odobești și de la Åžcoala Gimnazială Popești și de director adjunct la Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu și Åžcoala Gimnazială Sihlea. Aceste posturi au mai fost scoase la concursul din 12 iulie, dar nici atunci nu au fost ocupate, pentru cele mai multe dintre ele neexistând nici un candidat.
În momentul de față posturile sunt ocupate cu delegație până la data de 31 august 2017, vacantându-se de la 1 septembrie. Pentru numirea prin detașare în interesul învățământului într-o funcție de director sau director adjunct, cadrele didactice interesate vor susține, în perioada 21- 22 august 2017, un interviu în fața unei comisii constituite din trei membri ai Consiliului de Administrație al IÅžJ. În cadrul interviului, potrivit unei note a Ministerului Educației Naționale, candidații vor prezenta planul operațional pentru anul școlar 2017-2018 al unității de învățământ pentru care și-au exprimat opțiunea și le vor fi testate cunoștințele privind legislația școlară raportată la nivelul și specificul unității de învățământ pentru care au optat. Durata interviului este de cel mult 20 de minute, iar punctajul minim de promovare este 21 din 30 posibile.
Potrivit metodologiei, nici o școală nu va rămâne fără conducere de la 1 septembrie, chiar dacă nimeni nu a participat la concurs. În situațiile acestea, metodologia prevede o procedură prin care Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar va numi un director.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here