New York: Mese pentru înfășatul bebelușilor în toate toaletele destinate bărbaţilor
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
New York: Mese pentru înfășatul bebelușilor în toate toaletele destinate bărbaţilor
New York: Mese pentru înfășatul bebelușilor în toate toaletele destinate bărbaţilor
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Mese pentru înfăşatul bebeluşilor doar în toaleta femeilor? Această "inegalitate" ar trebui sa fie în curând de domeniul trecutului la New York, sub auspiciile unei noi legi municipale, notează AFP. Primarul democrat Bill de Blasio a promulgat marţi un text care face obligatorie, în termen de lase luni, instalarea meselor pentru înfăşatul bebeluşilor în toate toaletele din clădirile publice sau deschise publicului, noi sau renovate, din capitala financiară a SUA, indiferent că este vorba de toalete pentru femei sau pentru bărbaţi. "Această nouă lege va oferi tuturor părinţilor accesul la aceste facilităţi în clădirile publice, indiferent de gen", a indicat acest primar progresiv recent reales, evocând "un mare pas înainte" pentru părinţii din New York. "Prea adesea, taţii, dar şi părinţii care nu se recunosc nici ca bărbaţi, nici ca femei, sunt excluşi de la resursele destinate familiilor. Trebuie ca acest lucru să se schimbe ", a adăugat primarul, recunoscând că în trecut a lăsat adesea în sarcina soţiei sale Chirlane schimbatul scutecelor celor doi copii.
Consilierul municipal Rafael Espinal, iniţiatorul legii, s-a declarat bucuros că New York-ul a devenit primul oraş american care a adoptat acest text, "fiind în prezent lider pe acest subiect". În octombrie 2016, fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, a vrut deja să dea un exemplu în acest sens promulgând o lege care obliga clădirile federale deschise publicului să ofere mese pentru înfăşatul bebeluşilor în toate toaletele. Toaletele cu adevărat publice sunt relativ rare la New York, acesta fiind motivul pentru care mulţi newyorkezi şi turişti sunt obligaţi să folosească toaletele disponibile în cafenele, restaurante şi în unele magazine (supermarketuri, librării etc.). 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost