Ne-aţi confiscat ŢARA
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ne-aţi confiscat ŢARA
Voteaza :

Articolul a primit 142 voturi

Pe adresa de mail a redacţiei am primit următoarea scrisoare deschisă, pe care o redăm integral:

„Iubiţi conducători,
 
Ne-aţi înfometat copiii... ne-aţi adus părinţii în pragul disperării... ne-aţi condamnat bunicii la moarte... dar, mai mult decât atât,   ne-aţi confiscat ŢARA... şi asta doare cel mai mult!    V-aţi propus cumva să perfecţionaţi şi să desăvârşiţi genocidul din preajma lui `89?
Ne-aţi alungat medicii... ne-aţi batjocorit dascălii... ne-aţi înjosit magistraţii, mi-litarii şi poliţiştii... oare nu ştiţi că o ţară fără învăţământ şi sănătate, fără justiţie, apărare naţională şi ordine publică este condamnată pieirii?
Ne-aţi furat mândria de a fi români şi bucuria de a trăi în ţara în care ne-am născut!
Ne cereţi solidaritate şi încredere... dar în cine domnilor?... în cel care, prin exemplul personal, ne arată că un autoturism se conduce mai bine, mai uşor şi mai sigur după ce consumi câteva pahare cu vin?... în cel care ne luminează cugetând profund că “iarna nu-i ca vara”?... în cea care ne vorbeşte pe posturi de televiziune despre “preşedintele Norvegiei”?... în cea care ne dă lecţii de narcisism, spunându-ne pe posturi de radio că este o admiratoare a propriei persoane?... în “cel mai performant mi-nistru”?... în cel care ne dezvăluie în teze de doctorat “superioritatea parlamentului bicameral”?... în cel care, la televizor fiind, i se sparg ouă de cap de ziceau străinii că e vorba de vreun miting de protest?
Domnilor Băsescu, Blaga, Videanu, Berceanu, Udrea, Anastase, Boc... aţi ridicat neştiinţa de carte la rang de virtute! Bravo domnilor doctori şi doctoranzi!
Cât despre măsurile stipulate în scrisoarea de intenţie cu FMI, pe care le-aţi impus în mod samavolnic poporului român, vă spun că sunteţi geniali... mergeţi cu ele până la capăt pentru că este singura modalitate certă de a scăpa de domniile voastre, pe vecie! Cum? ... simplu, vă aşteptăm nerăbdători în colegii să vă acordăm voturile noastre... dacă mai apucaţi!
Şi apropo:
Domnule Boc... nu există pensii speciale, ci legi speciale!
Domnilor Boc şi Vlădescu... să aflaţi domniile voastre, de la televizor, că pensiile în România de la cuantumul de 1000 de lei sunt supuse impozitării? Eu cred că aţi vrut să vedeţi dacă suntem atenţi, altfel sunteţi caz unic în “universul cosmic”!
Domnilor Băsescu şi Boc... Ilie Năstase a fost numărul 1 mondial... Nadia Comăneci a luat prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale... cum să luaţi domnilor 25% din renta campionilor mondiali şi olimpici? România prin ei s-a făcut şi este cunoscută, pentru că, altfel, aveam capitala la Budapesta, dacă vă mai amintiţi... oamenii aceştia   s-au regăsit în compania monarhilor Angliei şi Spaniei, cancelarilor Germaniei, preşedinţilor Franţei, Italiei şi Statelor Unite, au stat cu ei la masă în mediul privat, locuri unde domniile voastre nu veţi sta niciodată!
Domnule Boc... cum veţi aplica principiul contributi-vităţii la recalcularea pensiilor în cazul militarilor disponibilizaţi şi pensionaţi la vârsta de 40 de ani, cu doar 15 ani de carieră? Şi asta, ca urmare a restructurării şi reorganizării Armatei Române, în vederea aderării la gruparea nord-atlantică, şi nu datorită voinţei personale a milita-rilor!
Domnule Băsescu... România mai are politică externă?... mai suntem pe harta lumii?...că domnia voastră observ că sunteţi un ilustru necunoscut în “lumea bună”... doar miuţe cu Kazahstanul şi Georgia mai facem, dar şi aşa, numai la matineu şi când terenul nu este ocupat de alţii!
Domnule Băsescu... de ceva timp încoace, aproape nici un român simplu nu recunoaşte că v-a acordat votul la al doilea mandat de preşedinte... oare a început să le fie ruşine cu preşedintele lor?... sau o fi vreo frântură de adevăr... şi dacă-i aşa, de unde cele 5 milioane de voturi?
Domnilor Băsescu şi Boc... pe lângă criza mondială, premierul Tăriceanu şi guvernările din ultimii 20 de ani, vinovat de situaţia României de astăzi este marele preot Deceneu, care acum 2000 de ani a dispus tăierea viilor din Dacia, astfel încât mulţi daci, degustători de vinuri, au devenit şomeri, situaţia economică şi financiară degradându-se din secol în secol!
Domnule Băsescu... cumva sunteţi prizonierul propriului sistem?... din exterior se cam observă cum Videanu, Blaga şi Berceanu nu prea vă mai recunosc de jupân... aşa o fi?... aşa-i în haită, masculul dominant, la un moment dat, îşi pierde supremaţia... aveţi grijă să nu-l pierdeţi şi pe Boc pentru că, astfel scăpaţi de incompetenţi şi vom fi nevoiţi să vă votăm din nou!!!
Domnule Băsescu... când veţi mai candida, chiar şi pentru funcţia de administrator de scară de bloc, puneţi problema şi dacă veţi câştiga... şi ştiţi de ce?... cei pe care domnia voastră i-aţi pus să guverneze şi să administreze ţara astăzi, Ceauşescu nici văcari nu-i punea!

Să trăiţi bine!
Gabriel Andronic, Focşani,
- neînregimentat politic-


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost