National Gallery din Washington anulează expoziţiile a doi artiști acuzaţi de comportament sexual inadecvat
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
National Gallery din Washington anulează expoziţiile a doi artiști acuzaţi de comportament sexual inadecvat
National Gallery din Washington anulează expoziţiile a doi artiști acuzaţi de comportament sexual inadecvat
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

National Gallery of Art din Washington a anunţat amânarea până la o dată neprecizată a expoziţiilor programate pentru lunile mai şi septembrie ale artiştilor Chuck Close şi Thomas Roma, în urma acuzaţiilor de comportament sexual inadecvat formulate la adresa lor, informează AFP. În lumina acuzaţiilor făcute împotriva lui Chuck Close şi a fotografului Thomas Roma, ''toate părţile implicate au recunoscut că nu este momentul oprtun pentru expunerea acestor instalaţii'', a declarat duminică pentru AFP purtătorul de cuvânt al muzeului, Anabeth Guthrie.
În mai multe declaraţii publicate de presa americană, la finalul anului trecut, mai multe femei au spus că Chuck Close, care are o dizabilitate motorie şi se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, le-ar fi cerut să se dezbrace în faţa lui şi a făcut comentarii explicite în momentul în care i-au vizitat atelierul. Chuck Close, cunoscut pentru portretele sale fotografice şi pictate, a negat acuzaţiile apărute în contextul valului de dezvăluiri despre comportament sexual inadecvat, hărţuire sexuală sau agresiune care au luat cu asalt diverse medii profesionale.
Fotograful Thomas Roma şi-a încetat colaborarea cu Universitatea Columbia unde susţinea cursuri după ce mai mulţi foşti studenţi l-au acuzat de avansuri sexuale pe care le-ar fi făcut în anii '90. ''Ţinând seama de atenţia recent suscitată de viaţa lor personală, am pus în discuţie instalaţiile cu fiecare artist în parte'', a spus Anabeth Guthrie, subliniind că muzeul are, cu toate acestea, un mare respect pentru realizările lor. Decizia National Gallery of Art este neobişnuită, notează AFP, operele lui Chuck Close fiind expuse în numeroase muzee.
Purtătoarea de cuvânt a muzeului a precizat că lucrarea ''Fanny/Fingerpainting'' (1985), pe care o descrie ca ''una dintre marile picturi'' ale lui Chuck Close, va rămâne expusă în colecţia permanentă a muzeului.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost