NASA a reinventat roata folosind un material care își "amintește" forma originală
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
NASA a reinventat roata folosind un material care își "amintește" forma originală
NASA a reinventat roata folosind un material care își
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Roverul Curiosity și-a avariat roțile pe Marte, așa că agenția spațială americană a reinventat roata dându-i "memorie", relatează Business Insider. Roțile care vor fi utilizate pe viitor sunt făcute dintr-un aliaj de nichel-titan, un material care poate fi deformat dar care revine apoi la forma inițială. Materialul superelastic îi permite practic roții să-și "amintească" forma pe care o are. Tehnologia roților folosite de rovere a parcurs un drum lung, scrie Business Insider.
În anii 1960 roțile erau făcute din corzi de pian întrețesute. Tehnologia a funcționat bine, dar nu putea suporta prea multă greutate. În 2013, la roțile roverului Curiosity Mars, care are roți din aluminiu, s-au descoperit avarii semnificative. Noile roți din aliajul de nichel-titan le-ar putea permite roverelor să exploreze noi suprafețe și transporte greutăți mai puternice.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost