Muntele Sinabung de pe insula indoneziană Sumatra a aruncat în atmosferă cenușă vulcanică
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Muntele Sinabung de pe insula indoneziană Sumatra a aruncat în atmosferă cenușă vulcanică
Muntele Sinabung de pe insula indoneziană Sumatra a aruncat în atmosferă cenușă vulcanică
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Muntele Sinabung de pe indoneziană Sumatra a aruncat cenuşă vulcanică la peste un kilometru în atmosferă joi, a indicat un oficial local, citat de DPA. Erupţia a fost însoţită de mişcări telurice cu o durată de 290 de secunde, a indicat Sutopo Nugroho, purtător de cuvânt Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor. Potrivit acestuia, craterul vulcanului conţine încă două milioane de metri cubi de lavă.
Vulcanul de 2.460 de metri a erupt intermitent de la sfârşitul anului 2013, ducând la evacuarea a mii de oameni, iar nivelul de alertă pentru vulcan a fost păstrat la cel mai înalt nivel din iunie 2015. Un alt vulcan, Muntele Semeru, din provincia Java de Est, a aruncat în atmosferă vapori fierbinţi duminică, însă autorităţile au menţinut nivelul de alertă la primul după normal. Alerta în cazul muntelui Agung de pe insula Bali a fost plasată la cel mai înalt nivel din noiembrie, însă zona de excludere a fost redusă de la 10 kilometri la şase kilometri la începutul acestei luni, după o perioadă de repaus în activitate.
Indonezia se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cunoscută pentru seismele şi erupţiile sale vulcanice, iar pe teritoriul său se află 130 de vulcani activi.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

Serviciu de permanenţă la sediul primăriilor din cauza CODULUI PORTOCALIU de viscol
    Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, 17 ianuarie a.c., o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 17 ianuarie, ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 20.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost