Muntele Sinabung de pe insula indoneziană Sumatra a aruncat în atmosferă cenușă vulcanică
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Muntele Sinabung de pe insula indoneziană Sumatra a aruncat în atmosferă cenușă vulcanică
Muntele Sinabung de pe insula indoneziană Sumatra a aruncat în atmosferă cenușă vulcanică
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Muntele Sinabung de pe indoneziană Sumatra a aruncat cenuşă vulcanică la peste un kilometru în atmosferă joi, a indicat un oficial local, citat de DPA. Erupţia a fost însoţită de mişcări telurice cu o durată de 290 de secunde, a indicat Sutopo Nugroho, purtător de cuvânt Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor. Potrivit acestuia, craterul vulcanului conţine încă două milioane de metri cubi de lavă.
Vulcanul de 2.460 de metri a erupt intermitent de la sfârşitul anului 2013, ducând la evacuarea a mii de oameni, iar nivelul de alertă pentru vulcan a fost păstrat la cel mai înalt nivel din iunie 2015. Un alt vulcan, Muntele Semeru, din provincia Java de Est, a aruncat în atmosferă vapori fierbinţi duminică, însă autorităţile au menţinut nivelul de alertă la primul după normal. Alerta în cazul muntelui Agung de pe insula Bali a fost plasată la cel mai înalt nivel din noiembrie, însă zona de excludere a fost redusă de la 10 kilometri la şase kilometri la începutul acestei luni, după o perioadă de repaus în activitate.
Indonezia se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cunoscută pentru seismele şi erupţiile sale vulcanice, iar pe teritoriul său se află 130 de vulcani activi.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost