Mr. Blues al României va concerta la Ateneul Popular
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Mr. Blues al României va concerta la Ateneul Popular
Mr. Blues al României va concerta la Ateneul Popular
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani va găzdui joi, 12 mai, la ora 19.00, un concert de blues și jazz susținut de AG Weinberger, considerat Mr. Blues al României. „Deţinătorul celor 7 selecţii pentru nominalizare la Premiile Grammy, cel ce a introdus muzica Blues cântată live în România, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler (2011), AG Weinberger vă propune o sesiune muzicală excepţională, o seară de blues şi jazz în spiritul celor mai cuceritoare piese ce au facut deliciul secolului XX. Considerat de către critici Mr. Blues al României, iar de către B.B. King «un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă», el îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România. Anul acesta, concertele sale poartă titlul generic GRINGO DE ROMÂNIA, iar piesele aduse în faţa publicului stau sub semnul celor de colecţie, rar auzite, o selecţie unică de bijuterii muzicale, pe care în Romania doar AG Weinberger le cântă”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre. Biletele se găsesc la Agenția de bilete a Ateneului Popular, iar informații suplimentare pot fi aflate la telefon 0724.815.134.
    AG Weinberger este deținătorul Premiului pentru „Cel mai bun artist de blues al anului 2015” și al Premiului pentru „Cel mai bun album de blues al anului 2015 – Mighty Business”. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gândirea despre viaţă îl definesc ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”, fiind supranumit de către critica de specialiate Mr. Blues al României. În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare. În mai 2000, pleacă „în exil cultural” în Statele Unite, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America. În noiembrie 2003, AG Weinberger s-a întors acasă învingător semnând un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records.
Nashville Calling, întâiul album american semnat AG Weinberger, a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, TN. „«Nashville Calling», întâiul album american semnat AG Weinberger, a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din România care a atins o astfel de performanță artistică la nivel mondial. În 2011 a fost realizatorul şi gazda emisiunii «Acadeaua - cea mai dulce emisiune», difuzată în fiecare duminică seara pe TVR2. Tot în 2011 a fost decorat cu «Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler», de către Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost