Monștrii lui Guillermo del Toro, "băieţii buni" din filmele sale
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Monștrii lui Guillermo del Toro, "băieţii buni" din filmele sale
Monștrii lui Guillermo del Toro,
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Cineastul Guillermo del Toro, recompensat duminică seară cu Globul de Aur la categoria "cel mai bun regizor" pentru filmul "The Shape of Water", care a primit marţi şi 12 nominalizări la premiile BAFTA, spune că universul lui imaginar s-a construit în timpul primilor 11 ani din viaţa sa, informează AFP. "Monştrii sunt sfinţii patroni ai minunatelor noastre imperfecţiuni", a declarat regizorul mexican, în vârstă de 53 de ani, după ce a urcat pe scenă pentru a primi Globul de Aur pentru regia filmului "The Shape of Water", recompensat şi cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia din 2017. Această delicată fabulă cu accente fantastice prezintă iubirea dintre o femeie mută şi visătoare, care lucrează într-un laborator guvernamental secret, şi o stranie creatură amfibiană, ţinută captivă într-un bazin cu apă. "Au trecut 25 de ani de când 'fabric' aceste mici poveşti ciudate, aceste fabule mi-au salvat viaţa", a adăugat cineastul mexican pe scena de la Beverly Hilton din Los Angeles.
Creaturile stranii sau monstruoase din filmele sale provin din imaginaţia unui copil căruia îi plăcea să se plimbe prin noroiul de pe străzile din oraşul lui natal, Guadalajara, şi să conserve insecte în sare, care şi-a creat o jucărie din pluş în forma unui lup şi care, la vârsta de cinci ani, i-a cerut lui Moş Crăciun să îi aducă o plantă cu care să poată să practice vrăjitoria. Toate poveştile sale imaginare au ajuns în cele din urmă pe marele ecran graţie magiei cinematografului. "The Shape of Water", care conducea în topul filmelor cu cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur, a câştigat şi o statuetă la categoria "cea mai bună coloană sonoră", creată de compozitorul francez Alexandre Desplat.
Guillermo del Toro a spus că acest film, aclamat de criticii de cinema, reprezintă "primul (lui) film de adult". "Este opera lui de căpătâi până în prezent pentru că, până acum, lipsea din filmele sale o trăsătură din caracterul lui Guillermo, umorul", a declarat Leonardo Garcona-Tsao, critic de film şi bun prieten al cineastului, în cadrul unui interviu acordat pentru AFP. În ultimii ani, Guillermo del Toro s-a făcut remarcat şi printr-un serial de televiziune cu accente horror, aclamat de criticii de specialitate, "The Strain", ce prezintă povestea unui virus care îi transformă în zombi pe toţi aceia cu care intră în contact.
Filmele sale "Pan's Labyrinth" şi "The Devil's Backbone" erau mai sumbre, explorând teme precum sentimentul de pierdere şi nostalgia. Cu toate acestea, tema care traversează întreaga cinematografie a regizorului mexican este opoziţia dintre creaturi şi monştri. Primele sunt filmate şi prezentate cu empatie, cei din urmă sunt fiinţe umane. Născut pe 9 octombrie 1964, Guillermo del Toro a crescut într-o familie catolică, într-o locuinţă în proximitatea căreia găsea adeseori şerpi, corbi şi şobolani. "Tot ceea ce sunt, compulsia artistică şi poveştile pe care le-am creat mai târziu provin din primii 11 ani din viaţa mea", a declarat cineastul pentru revista Gatopardo.
Printre sursele sale majore de inspiraţie, Guillermo del Toro a citat-o pe bunica lui, iar relaţia dintre strămoşi şi copii este o temă recurentă în opera sa cinematografică. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost