Minoră de 16 ani, obligată de un vrâncean să se prostitueze; ea a fost racolată pe facebook
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Minoră de 16 ani, obligată de un vrâncean să se prostitueze; ea a fost racolată pe facebook
Minoră de 16 ani, obligată de un vrâncean să se prostitueze; ea a fost racolată pe facebook
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Un bărbat din Odobeşti, care locuieşte fără forme legale într-o localitate din județul Brăila, a fost trimis în judecată de procurorii brăileni pentru că a ademenit o copilă de 16 ani şi apoi a obligat-o să se prostitueze. Mai întâi a obligat-o să se culce pe bani cu nişte ciobani din localitatea în care el locuiește fără forme legale, apoi a adus-o la Odobeşti, în apartamentul unui adolescent, şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale contra cost cu diferiţi clienţi. Fata a fost salvată de un prieten al tatălui ei, care sub pretextul că vrea să se culce cu ea a scos-o din apartamentul din Odobeşti şi a dus-o acasă, la Brăila.

O adolescentă de 16 ani, din Brăila, a trăit momente cumplite, după ce s-a lăsat păcălită de un bărbat cu 13 ani mai mare decât ea, pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare. Fata a fost „vândută” unor ciobani dintr-o localitate din Brăila şi apoi adusă într-un apartament din Odobeşti, unde a fost obligată să întreţină relatii sexuale pe bani cu diferiţi bărbaţi.
În ediţia de ieri a cotidianului „Obiectiv Vocea Brăilei”, cazul adolescentei ademenite de vrânceanul Alin Constantin P., zis „Alin Mercenarul”, a fost prezentat pe larg. Conform jurnaliştilor de la cotidianul brăilean, bărbatul, care loccuieşte fără forme legale în judeţul Brăila, a “agăţat-o pe adolescentă prin intermediul unei reţele de socializare. A convins-o apoi să facă sex cu el, dar şi cu patru ciobani din localitatea în care el locuieşte, tariful fiind de 50 de lei de persoană. În martie anul trecut, “Mercenarul” a cazat-o pe minora de 16 ani în apartamentul unui tânăr din Odobeşti, Vrancea, ai cărui părinţi erau plecaţi la muncă în străinătate. Aici, victima a fost obligată să se prostitueze, fiind salvată de un prieten de familie, care s-a dat drept client şi care a adus-o acasă“. Jurnaliştii de la “Obiectiv Vocea Brăilei” scriu că, la Odobeşti, minora a fost lovită şi ameninţată. „Am făcut puşcărie în Anglia, nu vei scăpa de mine toată viaţa!”, i-ar fi spus odobeşteanul fetei. 
    În momentul în care fata a plecat de acasă cu bărbatul mai mare cu 13 ani decât ea, i-ar fi spus mamei că merge la o colegă. Presa brăileană scrie că acum bărbatul a fost trimis în judecătă pentru pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată. Ancheta, desfăşurată sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, a scos la iveală detalii tulburătoare legate de drama minorei de 16 ani. Jurnaliştii de la Obiectiv Vocea Brăilei scriu că “victima a declarat că, atunci când a refuzat să devină “obiect sexual”, Alin a ameninţat-o atât pe ea, cât şi pe frăţiorul ei mai mic, de numai 6 ani, afirmând că «a făcut puşcărie în Anglia, că poate face orice şi că nu va scăpa de el toată viaţa»”.
    Procurorul de caz a arătat că “prin binecunoscuta metodă de seducţie “lover boy”, inculpatul P(...) Alin Constantin a abordat-o pe victima minoră C.E.V., reuşind să o determine să practice prostituţia, să-i înlesnească această activitate şi să obţină foloase patrimoniale pentru sine”.

Obligată să facă sex pe bani cu ciobanii

    Bărbatul şi fata s-ar fi cunoscut în anul 2015. Jurnaliştii de la cotidianul amintit scriu că în vara aceluiaşi an, cei doi ar fi devenit amanţi şi au întreţinut relaţii sexuale la locuinţa inculpatului din comuna Cazasu. La scurt timp, amorezul i-a solicitat minorei să facă sex, contra-cost, cu patru indivizi găsiţi de el în localitate. De frică, aceasta a acceptat. “Raporturile sexuale plătite au avut loc în locuinţa inculpatului din comuna Cazasu şi la diferite stâne din apropierea localităţii, toţi clienţii fiind ciobani care îi plăteau lui P(...) Alin Constantin câte 50 lei înainte de consumarea actului sexual. Privitor la aceste aspecte, minora C.E.V. a precizat că a acceptat să întreţină raporturi sexuale cu diferite persoane deoarece inculpatul i-a indus o stare de teamă”, a precizat procurorul care a supravegheat cercetările în dosarul “Mercenarul” pentru “Obiectiv Vocea Brăilei”.
La scurtă vreme, proxenetul a plecat din ţară şi nu a mai păstrat legătura cu minora până în februarie 2016, când a contactat-o telefonic, cerându-i să meargă cu el la Galaţi, unde urma să locuiască împreună. Pentru că l-a refuzat, spun anchetatorii, bărbatul ar fi “început să-i adreseze ameninţări cu acte de violenţă, atât la adresa ei, cât şi la adresa fratelui ei în vârstă de numai 6 ani, menţionând că el a făcut închisoare în Anglia, că poate face orice şi că nu va scăpa de el toată viaţa”.
Pe 9 martie acelaşi an, victima a cedat presiunilor exercitate de “peşte” şi a acceptat să-l urmeze, spunându-i mamei că merge să-şi viziteze o colegă de clasă. Minora s-a întâlnit cu bărbatul în Brăila, apoi au plecat la Galaţi cu autoturismul condus de un prieten. Au stat în Galaţi patru zile, timp în care adolescenta a întreţinut relaţii sexuale cu trei indivizi, proxenetul încasând de pe urma ei suma de 150 lei. “Pentru a o determina să practice prostituţia în favoarea lui, inculpatul i-a aplicat victimei o corecţie fizică, lovind-o cu piciorul în abdomen. În continuare, aceasta a fost condusă într-un apartament din oraşul Odobeşti, judeţul Vrancea, unde a fost constrânsă să practice prostituţia, aspect care s-a realizat până pe data de 20 martie 2016. În apartament se mai afla o tânără, S.A., despre care a aflat că este concubina inculpatului, iar în acest apartament ar fi fost închisă şi supravegheată permanent de către inculpat, fiind contrânsă, prin ameninţări, să întreţină relaţii sexuale cu opt clienţi, în diferite zile”, au mai precizat anchetatorii pentru cotidianul amintit.

Salvată de un prieten al tatălui vitreg


    Presa din Brăila scrie că în ziua de 20 martie 2016, la apartamentul din Odobeşti, transformat în bordel, s-a prezentat un bărbat din Tulcea, veche cunoştinţă de-a inculpatului, dar şi prieten cu tatăl vitreg al minorei. Procurorul de caz a precizat că sub pretextul că vrea să întreţină relaţii sexuale cu minora la un hotel, a plecat cu ea din locuinţă, iar pe drum i-a spus că este un prieten al tatălui ei vitreg şi că o duce acasă, lucru pe care l-a şi făcut, conducând-o cu autoturismul personal până la locuinţa mamei sale.
La câteva zile după ce a ajuns acasă, fata s-a dus la sediul IPJ Brăila şi l-a reclamat pe bărbatul care a obligat-o să se prostitueze, spunând că prin constrângere şi ameninţare, a fost determinată să practice prostituţia atunci când s-a aflat într-un apartament din Odobeşti, judeţul Vrancea. Anchetatorii le-au spus jurnaliştilor de la Obiectiv Vocea Brăilei că în timpul anchetei, fata şi-ar fi schimbat de mai multe ori declaraţiile, din cauza fricii pe care i-a insuflat-o proxenetul. 
    Presa brăileană mai scrie că inculpatul nu a recunoscut faptele. “Inculpatul P(...)Alin Constantin a negat săvârşirea faptei, arătând că a cunoscut-o pe numita C.E.V. în perioada februarie - martie 2016, prin intermediul unor prieteni comuni, şi că aceasta i-ar fi spus că este majoră. Relaţia sa cu partea vătămată s-a limitat doar la o simplă prietenie, respectiv au ieşit de câteva ori în oraş “la un suc” dar nu a întreţinut niciodată relaţii sexuale cu ea şi nu a dus-o vreodată la locuinţa sa din localitatea Cazasu. Inculpatul a negat, totodată, că i-ar cunoaşte pe martorii P. C(...) G(...) (cel care adus-o pe minoră acasă - n.r.), B. C(...) I(...) (tânărul din Odobeşti în apartamentul căruia s-a prostituat minora şi ai cărui părinţi sunt plecaţi în străinătate - n.r.) sau S.A., precum şi faptul că ar fi constrâns-o pe minoră să practice prostituţia în beneficiul său”, a precizat pentru Obiectiv Vocea Brăilei reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.
Poliţiştii au audiat mai mulţi clienţi de-ai minorei de 16 ani obligată să se prostitueze, care au confirmat că au făcut sex cu ea, ba şi cu cealaltă tânără găzduită la Odobeşti, S.A., contra sumei de 50 lei - bani care intrau în buzunarul lui Alin Constantin P(...). S.A. a negat că ar fi practicat prostituţia pentru “Mercenarul”, fie de frică, fie din pricina faptului că a continuat să practice “cea mai veche meserie din lume”. Anchetatorii spun că proxenetul  ar fi încercat să racoleze o a treia fată, C.E.M., care însă a refuzat să se prostitueze.
Articolul scris de reporterii Obiectiv Vocea Brăilei poate fi citit pe http://obiectivbr.ro/content/racolat%C4%83-prin-facebook.

 
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost