Ministrul Marius Dunca: Investim, investim în sport, dar rezultatele nu se văd

1
407


Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, prezent miercuri la lansarea Săptămânii europene a sportului, a opinat că în pofida investițiilor de la federații și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, rezultatele pe plan sportiv se lasă așteptate și perspectiva pentru JO 2020 de la Tokyo se arată îngrijorătoare. ”Le-am spus tuturor din subordine că voi face o analiză, pentru că observ că investim, investim în sport, dar rezultatele nu se văd. Înseamnă că undeva avem o problemă. Fac o analiză în prezent pe toate cluburile din România după care o să discut cu fiecare președinte de federație, pentru că nu vreau să am solicitări, să luăm bani de la activitatea sportivă și să dăm pe salarii, nu se mai poate așa ceva. Trebuie să încurajăm mișcare sportivă, să încurajăm sportul, mai ales cel de performanță. Vorbim de investiții financiare, vorbim de România, de imaginea României în sport, și sportul este cel mai bun ambasador pe are îl avem în momentul de față. Mai avem resurse, mai avem antrenori, mai avem juniori, tineri cu care putem să ne mândrim și evident să câștigăm competiții internaționale”, a declarat Marius Dunca, la sediul MTS.
    Despre situația actuală a sportului de performanță românesc, ministrul Marius Dunca a opinat că federațiile sportive și COSR trebuie să răspundă pentru rezultatele de la JO: ”Aici trebuie toți factorii implicați, nu putem da vina numai pe ministru. Toate solicitările venite din partea federațiilor, din partea COSR au fost finanțate. Ei trebuie să răspundă, COSR, federațiile, în tot ceea ce vor face în următoarea perioadă. Le-am spus că e nevoie de mare atenție cum pregătim JO, pentru că acolo se vede foarte clar nivelul pe care îl avem în sport”. Marius Dunca a evocat și cazul de dopaj de la lotul național de box pentru juniori, unde patru pugiliști au fost retrași din cauza unei test pozitiv la Furosemid, efectuat pe 12 septembrie. ”Nu mi se pare în regulă, nu sunt de acord, nu încurajez asemenea practici. Am primit informarea și de la ANAD. Ce se întâmplă cu acești juniori, dacă 2 ani este suspendarea lor. Nu vor mai putea activa. Ce facem cu antrenorii lor, nu înțeleg ce se întâmplă și care este situația la box. Și față de minister nu și-au reglat situația. Noi îi încurajăm, le sprijinim activitățile sportive. Sprijinim federațiile, dar să fie în regulă aceste chestiuni. Poate a fost o chestie de neatenție, de nesupraveghere. Sunt tineri și trebuie să fim foarte atenți ce consumă, mai ales când ne pregătim pentru jocuri de nivel european”, a spus ministrul tineretului și sportului.
    FR de Box, aflată în proces cu MTS, va continua să rămână fără finanțare până la rezolvarea problemelor juridice. ”Până nu își reglează situația cu MTS cu siguranță vor fi fără finanțare. Sunt în proces cu noi, nu pot să-i finanțez. Finanțez orice proiect, orice activitate sportivă, dar evident să avem la bază toate documentele legale și situația clară din punct de vedere al proceselor. Atât timp cât sunt în proces cu o federație și aștept decizia instanței, nu mai pot să fac nimic în calitate de ministru. Evident că aș dori, dar legislația în vigoare nu îmi permite”, a precizat Marius Dunca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here