Ministrul Carmen Dan: Salariile poliţiștilor au crescut cu 10% în 2017; venitul minim al unui agent debutant - 3.000 de lei
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ministrul Carmen Dan: Salariile poliţiștilor au crescut cu 10% în 2017; venitul minim al unui agent debutant - 3.000 de lei
Ministrul Carmen Dan: Salariile poliţiștilor au crescut cu 10% în 2017; venitul minim al unui agent debutant - 3.000 de lei
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat miercuri că, în anul 2017, potrivit măsurilor fiscal-bugetare adoptate, salariile poliţiştilor au crescut cu 10%, iar cele ale militarilor şi ale personalului civil cu 15%, iar de la 1 ianuarie 2018 se adaugă o creştere, în medie, de 3 - 4% la salariul net.

Astfel, cel mai mic salariu din poliţie, cel al unui agent debutant, a crescut în anul 2017 cu 29,3%. "Nu sunt reale speculaţiile privind scăderea salariilor poliţiştilor. Dacă în decembrie 2016 salariul minim net al unui agent era de 1.373 de lei, acum este de 1.776 lei. La acesta se adaugă, în medie, 990 de lei - norma de hrană, 250 de lei - norma de echipament şi, după caz, alte sporuri în funcţie de condiţiile de muncă. Adunând aceste sume, rezultă că în acest moment venitul minim net al unui agent debutant este de 3.000 de lei, fără a mai pune la socoteală drepturile pentru ture de noapte sau pentru munca în zilele libere sau de sărbători legale. Acesta este cel mai mic venit al unui poliţist, adică acel poliţist ieşit direct din şcolile de agenţi", a afirmat Carmen Dan, la sediul MAI.
    Ea a precizat că, dacă se face referire la toţi agenţii de poliţie, se va constata că venitul net al acestora pleacă de la 3.000 de lei şi poate ajunge până la 5.000 de lei în cazul agenţilor cu vechime de peste 25 de ani şi care ocupă funcţii cu indemnizaţie de comandă, cum ar fi, de exemplu, şefii de post. "Evident că există o diferenţă de salarizare între agenţi şi ofiţeri şi între ofiţerii cu funcţie de execuţie şi cei cu funcţie de comandă. La fel şi între gradele inferioare şi cele superioare", a completat Carmen Dan.
    Ministrul de Interne a arătat că, în ciuda percepţiei conform căreia există multe funcţii de conducere în minister, la ora actuală mai sunt doar 38 de chestori şi generali. "Şi pentru că există încă percepţia că în minister există foarte multe salarii mari, mai trebuie făcută o precizare: în momentul de faţă, în IGPR sunt 15 chestori, în Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră sunt şapte, iar în aparatul central al ministerului numai patru. Iar în zona militară a ministerului, adică pompieri şi jandarmerie, sunt trei generali. În total, în prezent, în MAI sunt 38 de chestori şi generali, raportat la cei 127.000 de angajaţi", a explicat Carmen Dan.
    Ea a anunţat că a fixat un termen de maximum două săptămâni pentru ca Poliţia Română să prezinte soluţii privind organizarea programului de lucru, astfel încât să asigure respectarea obligaţiei continuităţii serviciului poliţienesc, dar şi respectarea timpului liber necesar recuperării poliţiştilor după serviciu. "În MAI sunt prevăzute 151.000 de funcţii, fiind ocupate 127.000 - poliţişti, militari şi personal civil. Din numărul total de funcţii, aproximativ 80.000 sunt prevăzute pentru funcţionarii publici cu statut special, adică poliţişti şi poliţişti de frontieră, din care sunt ocupate aproximativ 68.000", a mai spus ministrul Carmen Dan.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost