Ministrul Carmen Dan anunță o anchetă pentru a afla de ce polițistul rănit la Rădăuți nu a purtat casca în misiune
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ministrul Carmen Dan anunță o anchetă pentru a afla de ce polițistul rănit la Rădăuți nu a purtat casca în misiune
Ministrul Carmen Dan anunță o anchetă pentru a afla de ce polițistul rănit la Rădăuți nu a purtat casca în misiune
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marți, la Iași, că a fost demarată o anchetă pentru a se afla de ce polițistul care a fost rănit la Rădăuți a participat la o misiune fără să aibă casa de protecție. "Am fost și l-am văzut pe colegul nostru. E într-o stare critică, dar stabilizat. Vreau să știți că în acest moment este în cel mai bun loc pentru el unde să fie îngrijit. Este sub observație. Așteptăm să vedem evoluția lui în funcție de celelalte complicații. Ne dorim să fie bine", a afirmat ministrul Carmen Dan.
Ministrul de Interne a anunțat că a fost demarată o anchetă pentru a se afla de ce polițistul a participat la o misiune fără să aibă casa de protecție. "În ce context a fost posibil să fie prezent într-o misiune, să nu aibă casca, fie la el, asta rămâne să aflăm în cursul verificărilor care au fost deja demarate și îmi doresc să fie finalizate cât mai repede", a spus Carmen Dan.
Întrebată fiind de jurnaliști cum ar fi fost ajutat polițistul dacă avea casca pe cap, aceasta a declarat că nu ar fi avut leziuni atât de grave. "De aici înainte, aici nu discutăm neapărat despre faptul că a participat la o misiune. Vedeți și dumneavoastră, datele sunt complet diferite față de situația lui Sorin Vezeteu (polițistul care a fost înjunghiat mortal în Gara Burdujeni din Suceava în luna iulie a acestui an, n.r.). Eu cred că dacă ar fi avut tot echipamentul nu ar fi suferit leziuni atât de grave precum cele pe care le are acum. Rămâne de văzut ce s-a întâmplat în ceea ce privește organizarea misiunii. Aici trebuie să identificăm. Și mai spun încă o dată, sunt cel mai mare susținător și apărător al angajaților ministerului care își fac datoria și care își înțeleg misiunea și sunt foarte mulți în acest minister, dar și cea mai serioasă persoană care solicită sancționarea celor care încalcă legea sau care fac un abuz", a declarat ministrul Afacerilor Interne.
Întrebată fiind dacă faptul că polițistul nu avea echipament a fost o eroare de sistem sau o eroare umană, ministrul a replicat: "Mai degrabă o eroare umană, însă nu m-aș pronunța până nu se finalizează verificarea. "Să știți că avem tot interesul să o verificăm, să o finalizăm cât se poate de repede", a spus ministrul Carmen Dan.
Ea a ținut să infirme informațiile apărute în spațiul public, conform cărora nu sunt echipamente. "S-a spus că nu sunt echipamente. Vreau să știți că această echipă de structură de elită a ministerului, Structura de Intervenții și Acțiuni Speciale beneficiază de echipament de intervenție de ultimă generație. Este o licitație începută în anul 2015, care s-a concretizat prin punerea la dispoziția acestei structuri atât în anul 2016 cât și în anul 2017. Anul acesta a ajuns ultimul lot de de echipament balistic și de protecție pentru această structură care este una dintre cele mai specializate trupe de intervenție a ministerului. Așa cum știți, luptătorii de la trupele speciale sunt cei care-i instruiesc și pe polițiștii din zona ordinii publice", a declarat Carmen Dan.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL
47
8
35
18
26
2

Extragerea noroc:  0633869

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Mașina fostului șef de post de la Nereju, Fănuță Lazăr, incendiată în Focșani; o echipă de criminaliști de la IGPR va investiga cazul
    Un autoturism de teren Audi Q7 a ars, duminică dimineața, în municipiul Focșani. Autoturismul aparține fostului șef de post din Nereju, Fănuță Lazăr. Incendiul a fost sesizat în jurul orei 4 dimineața, iar la fața locului s-au deplasat pompierii pentru a stinge focul.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost