Ministerul Educației va publica, astăzi, lista cu auxiliarele care au primit aprobare
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ministerul Educației va publica, astăzi, lista cu auxiliarele care au primit aprobare
Ministerul Educației va publica, astăzi, lista cu auxiliarele care au primit aprobare
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

Editurile din țară au formulat către Ministerul Educației Naționale (MEN) 99 de solicitări pentru aprobarea/ avizarea auxiliarelor didactice, respectiv obținerea acordului privind utilizarea în școli a unor instrumente de lucru pentru elevi. Dintre acestea, 88 de solicitări vizează aprobarea/ avizarea a 1.464 de titluri pentru auxiliare didactice (227 pentru nivelul preșcolar, 790 pentru primar, 316 pentru gimnazial, 130 pentru liceal și 1 pentru postliceal). Alte 11 solicitări au ca temă obținerea acordului în vederea utilizării în unitățile de învățământ preuniversitar a 3.551 de titluri. În această categorie intră instrumentele destinate dezvoltării competențelor elevilor, elaborate de instituții, societăți științifice recunoscute la nivel național și internațional și/sau publicate de edituri de prestigiu național și internațional (ex.: Academia Română, Consiliul Britanic, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, Editurile Oxford, Cambridge etc.).
„Comisia constituită prin ordinul de ministru nr. 4.576/09.08.2017 s-a întrunit luni, 9 octombrie 2017, și a decis, în urma analizării cererilor, acordarea dreptului de utilizare de către elevi în procesul instructiv-educativ a titlurilor propuse, conform listei ce va fi publicată pe edu.ro și pe rocnee.eu în data de 11.10.2017. Solicitările privind acordul de utilizare de către cadrele didactice a auxiliarelor curriculare nu fac obiectul prevederilor alin. (3), art. 8 din ordinul de ministru nr. 5.062/26.09.2017, prin urmare vor fi nominalizate în listă cu această observație. Precizăm că pentru pregătirea personală, cadrele didactice au deplina libertate de a se informa și de a folosi orice materiale-suport pe care le consideră utile în procesul instructiv-educativ al preșcolarilor/ elevilor, dar care nu constituie obiectul ordinului de ministru nr. 5.062/26.09.2017”, se arată într-un comunicat al MEN. 
În ceea ce privește auxiliarele didactice pentru care a fost solicitată aprobarea/ avizarea în vederea utilizării la grupe/ clase de preșcolari/ elevi, conform prevederilor art. 11 din OMEN nr. 5.062/26.09.2017, vor fi constituite comisii care vor verifica respectarea criteriilor de conformitate.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost