Ministerul Agriculturii va sprijini cultivatorii pentru eficientizarea culturii usturoiului
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ministerul Agriculturii va sprijini cultivatorii pentru eficientizarea culturii usturoiului
Ministerul Agriculturii va sprijini cultivatorii pentru eficientizarea culturii usturoiului
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a organizat o întâlnire între producătorii de usturoi, importatori şi autorităţi pentru a sprijini eficientizarea culturii usturoiului, care a pierdut tot mai mult teren în România din cauza importului masiv din ţări terţe, informează joi MADR.
În cadrul discuţiilor au fost dezbătute aspecte referitoare la dificultăţile întâmpinate, cultivatorii de usturoi din zonele consacrate, respectiv Copălău - judeţul Botoşani, Teleorman, Dolj, Mehedinţi, Iaşi şi Timiş specificând costurile mari de producţie, deficitul de sămânţă din soiuri autohtone, gama de maşini şi utilaje necesare eficientizării acestei culturi, slaba asociere a micilor producători, valorificarea producţiei către piaţă, depozitarea, păstrarea şi ambalarea corespunzătoare, astfel încât să fie satisfăcute nevoile pieţei.
Pe de altă parte, în cadrul discuţiilor a reieşit interesul comercianţilor de a încheia contracte ferme cu producătorii, în contextul în care preferinţele consumatorilor români sunt tot mai mult orientate spre produsele autohtone de o calitate ridicată. În România, suprafaţa cultivată cu usturoi în anul 2017 a fost de 9.936 hectare, cele mai multe suprafeţe fiind mici şi foarte mici, exploatate de ferme de familie şi mici fermieri.
MADR are în vedere identificarea de soluţii pentru sprijinirea sectorului şi crearea de lanţuri de distribuţie, între producători şi comercianţi. În perioada următoare se va organiza o nouă reuniune la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru a stabili care sunt sarcinile ce revin fiecărui actor de pe filieră.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost