Mii de jucării fidget spinner „periculoase”, confiscate de poliția italiană

0
776


În jur de 3.000 fidget spinner-e, o nouă jucărie în centrul unei veritabile manii în întreaga lume, au fost confiscate în nordul Italiei din cauza designului periculos și a lipsei de certificare, a anunțat poliția miercuri, relatează DPA.
Jucăria ca o elice poate fi învârtită pe un deget, aruncată de pe o mână pe alta sau utilizată pur și simplu pentru a ține mâinile ocupate. Fanii acestei jucării spun că este una de care ajungi să devii dependent și ajută la eliberarea de stres. „Nu știu dacă cele confiscate de Guardia din Finanza de la Torino ar putea reduce tensiunea, dar reprezintă cu siguranță un pericol potențial pentru utilizatori”, a anunțat poliția financiară într-un comunicat.
Jucăriile, confiscate din două magazine de la periferia Torino, în nord-vestul Italiei, aveau margini ascuțite, spre deosebire de cele obișnuite, care ar fi putut provoca răni la ochi sau la dinți „dacă nu erau folosite în modul corect”, a menționat poliția. De asemenea, produsele nu prezentau marcajele de siguranță specifice Uniunii Europene și nici nu exista o documentație privind producătorul, importatorul și distribuitorul. Cei doi retailer-i în stocul cărora se aflau jucăriile riscă amenzi și condamnări de până la 4 ani de închisoare, a adăugat Guardia di Finanza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here