Mesajele vrâncenilor din străinătate, către cei rămaşi acasă
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Mesajele vrâncenilor din străinătate, către cei rămaşi acasă
Cu ocazia SFINTELOR SĂRBĂTORI DE PAŞTI
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Alexandru Neacşu, din Focşani, Preşedintele Asociaţiei „ULPIA TRAIANA ROMANA”
   „ Sărbători fericite tuturor vrâncenilor, Sfintele Sărbători să vă inunde sufletul de pace și credință, să vă umple casa de lumină și să vă aducă mai aproape de cei dragi!“ 

Păun Mirela, din Negrileşti, un dascăl, dar și un om deosebit, transmite din Italia, atât gândul bun, cât și nostalgia pentru sărbătorile de „acasă”: 
   „În aceste zile mai mult ca oricând mi-e dor de acasă. Mi-e dor de ulițele cu miros de var proaspăt, mi-e dor să văd covoarele proaspăt spălate la râu, așezate cu rânduială în fața soarelui, mi-e dor de acel „dute-vino” al gospodinelor cu coșuri pline de ouă încondeiate, de cozonaci rumeni abia scoși din cuptoare, mi-e dor de ulița mea și de vecinele mele. Vreau să vă trimit tuturor un gând de bine, de sănătate și să primim cu sfințenie Lumina lui Hristos!”
 
Ileana Spinceana, din Adjud, o doamnă deosebită care munceşte în Italia, departe de familie, vrea să le transmită cele mai calde urări celor de acasă: 
   „Mi-ar fi plăcut să le urez în primul rând părinților mei multă sănătate, surorii mele să fie puternică, copiilor mei să fie drepți și cinstiți cum au fost și până acum și în sfârșit să le cer iertare tuturor celor ce mă iubesc pentru că nu le pot fi alături, pentru a le ura personal toate aceste urări... și că îi iubesc enorm. De Paști muncesc, deci pot fi doar cu gândul la sărbătoare, că nu-l petrec, nu am liber. Ăsta este sacrificiul pentru un trăi mai decent.” 

Elena Neculae, din Tulnici, studentă stabilită in Creta
   „Deşi suntem la mare depărtare de casă, Sfintele Sărbători de Paște sunt trăite și sărbătorite ca pe meleagurile natale, având norocul ca poporul grec să fie de aceiași religie creștină ortodoxă ca și poporul român. Micile comunități românești sărbătoresc masa de Paște în stil tradițional românesc, de pe masă nelipsind tradiționalul miel de Paște, drobul, cozonacul și ouăle roșii. Din partea noastră, a românilor din Creta, dorim celor de acasă un Paște Fericit și o lumină cât mai puternică.”

Durlea Nicol şi Adrian, din Focşani, respectiv Goleşti, stabiliţi la Paris. Nicol a fost mulţi ani dansatoare a Ansamblului „Ţara Vrancei”. Cei doi soţi vor să transmită un gând bun celor de acasă, rude şi foşti colegi:
   „ În Franţa obiceiurile pascale sunt pierdute. Există încă zone unde se practică anumite slujbe religioase și obiceiuri religioase precum Drumul Crucii, dar sunt foarte puține zonele respective. În trecut, meniul pascal trebuia să conțină carne de miel, dar acum nu mai e așa. De ouă vopsite, nu am auzit să fi avut așa ceva. Aici este totul diferit, o lume nouă! Alături de familie ar fi fost mult mai frumos, dar suntem cu sufletul alături de cei dragi, le dorim un Paște Fericit și plin de căldură sufletească la toată lumea”

Nicuşor Tudose din Cîrligele, stabilit la Londra - un fost dansator al Ansamblului „Ţara Vrancei” şi el, transmite de departe gândurile sale bune:
   „ Sfintele Sărbători ale Paștelui ar trebui să ne umple inimile de bucuria Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos. După Sfânta Slujbă a Învierii Domnului, la care am să fiu prezent la Mănăstirea Sfîntului Ion din Comitatul Essex, Londra, am să vin acasă și am să mă bucur de mâncărurile tradiționale românești. Este o sărbătoare care se petrece în familie, alături de cei dragi. Eu acum sunt departe de ei, dar îi port cu drag în sufletul și inima mea. Fie că Sărbătoarea învierii să vă aducă dragii mei părinți, nepoată și soră, Pacea și Binecuvîntarea lui Dumnezeu.”
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost