MEN - prima etapă de înscriere în învăţământul primar: Au fost admise 99,3% dintre cererile depuse
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
MEN - prima etapă de înscriere în învăţământul primar: Au fost admise 99,3% dintre cererile depuse
MEN - prima etapă de înscriere în învăţământul primar: Au fost admise 99,3% dintre cererile depuse
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) informează că 99,3% dintre cererile depuse în prima etapă pentru înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018 - 2019 au fost admise.
Potrivit MEN, în prima etapă (8 - 26 martie) din calendarul înscrierii copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2018 - 2019, au fost depuse şi validate, la nivel naţional, 152.962 de cereri. Dintre acestea, au fost admise 151.959 de cereri, reprezentând 99,34% dintre solicitările înregistrate, în timp ce 1.003 cereri (0,7%) au fost respinse deoarece nu conţineau opţiunea revenirii la şcoala de circumscripţie.
Cele 1.003 cereri vor fi soluţionate în a doua etapă (12 - 18 aprilie), rezervată copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ după prima etapă, arată sursa citată. În acest sens, părinţii vor completa un nou formular de înscriere, repartizarea urmând a se realiza pe locurile disponibile. Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor libere după fiecare etapă de înscriere. Rezultatele finale vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie şi 4 mai inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua, precizează MEN într-un comunicat.
Anul trecut, în prima etapă au fost admise 152.872 de cereri, adică 99,2% din cele 154.102 introduse şi validate. Din totalul celor 151.959 de cereri admise, 130.152 au fost admise la prima opţiune făcută pentru şcoala de circumscripţie, 21.132 de cereri au fost admise la prima opţiune făcută pentru altă şcoală, iar 675 - la a doua opţiune făcută pentru şcoala de circumscripţie.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost