Mâine este ultima zi de înscriere pentru a doua sesiune de Bacalaureat
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Mâine este ultima zi de înscriere pentru a doua sesiune de Bacalaureat
Mâine este ultima zi de înscriere pentru a doua sesiune de Bacalaureat
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Candidații care nu au promovat examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, sau din diverse motive nu au putut participa la probe, mai au o șansă la sesiunea specială, organizată în august-septembrie. Începând din 11 iulie, cei care doresc să susțină din nou examenul se pot înscrie până pe 14 iulie, iar pe 27 iulie se vor putea înscrie și absolvenții care au promovat examenele de corijențe. Potrivit calendarului de organizare a celei de a doua sesiuni de examen de bacalaureat, candidații vor susține pe 21 august, proba scrisă la limba și literatura română, pe 22 august, proba obligatorie a profilului și pe 24 august proba la alegere din cadrul profilului. În zilele de 25,28 august 2017 va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Pe 29- 30 august se va susține evaluarea competențelor digitale, iar pe 30-31 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. - proba C.
    Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie și tot atunci, cei nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații, între orele 16:00 și 20:00. Rezultatele finale ale examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie vor fi afișate pe 6 septembrie. Sesiunea a doua de examen nu diferă cu nimic de prima sesiune. Candidații trebuie să știe că aceleași reguli stricte vor trebui urmate și atunci. Reamintim că examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017 a fost susținut în Vrancea de peste 2500 de candidați și a avut o rată de promovare de 70,97%.
    Precizăm faptul că, potrivit Ministerului Educației, candidaţii care au susţinut examenul în sesiunile anterioare, de cel puţin două ori şi care se prezintă şi în această sesiune la toate probele, vor achita o taxă de 240 de lei. Pentru cei care se prezintă doar la anumite probe, calculul taxei se face diferenţiat, în funcţie de numărul testărilor şi cheltuielile cu fiecare candidat. Absolvenţii de liceu cu filieră tehnologică şi vocaţională, care dau a treia oară probele de Bacalaureat vor plăti o taxă de 50 de lei. Absolvenţii unităţilor de învăţământ autorizate să funcţioneze provizoriu sunt repartizaţi de inspectoratele şcolare în centrele de examen din unităţile acreditate, indiferent de profilul / filiera / specializarea pentru care au fost acreditate.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost