Mai mulți elevi vrânceni, calificați la naționala de istorie și socio-umane
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Mai mulți elevi vrânceni, calificați la naționala de istorie și socio-umane
Mai mulți elevi vrânceni, calificați la naționala de istorie și socio-umane
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Județul Vrancea va fi reprezentat la Olimpiada națională de istorie de câte un elev pentru fiecare an de liceu în parte. Astfel, de la clasa a IX-a s-a calificat Carina Lorenț, elevă la Colegiul Național „Emil Botta” Adjud. Carina este îndrumată de profesorul Adrian Avram. La clasa a X-a s-a calificat elevul Ioan Nicolae Săcrieru, de la Colegiul Național „Unirea” Focșani, îndrumat de profesoara Daniela Mălinoiu. Vlad George Iliescu, elev la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, îndrumat de profesoara Luminița Cociorbă, va reprezenta Vrancea la clasa a XI-a. Teodora Popovici, elevă la Colegiul Național Emil Botta Adjud, va reprezenta Vrancea la clasa a XII-a. Teodora este îndrumată de profesorul Adrian Avram. Trebuie spus faptul că Teodora a fost la un pas de a se califica și la olimpiada națională de filozofie, ea obținând cu doar 10 sutimi mai puțin decât eleva care s-a calificat. Etapa națională a olimpiadei de istorie va avea loc în perioada 2-6 aprilie, la Alba Iulia.

Cine merge mai departe la socio-umane

 
Trebuie spus faptul că, în aceeași perioadă, va avea loc și etapa națională a Olimpiadei de socio-umane, care se va desfășura în acest an la Iași. La această etapă, Vrancea va fi reprezentată de Miriam Alecsia Vîlcu și Ema Cristina Ciobotaru, eleve în clasa a IV-a, la disciplina educație civică. Ele sunt eleve la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani, fiind îndrumate de profesoara Mihaela Alstanei. La cultură civică s-au calificat Diana Andreea Manta și Cosmina Ștefania Sima, eleve în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială „Anghel  Saligny” Focșani, îndrumate de profesorul Cătălin Mocanu.
La liceu avem mai multe discipline. Astfel, la logică, argumentare și comunicare s-a calificat Iulia Georgiana Stanca, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Unirea“ Focșani, îndrumată de profesorul Adrian Canae.  Roberta Ana Maria Gulerez, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Unirea, s-a calificat la naționala de filosofie. Roberta este îndrumată de profesorul Gicu Valentin Dogaru.
În urma contestației, s-a calificat la economie eleva Alexandra Iancu de la Colegiul Național Unirea, pregătită de profesoara Diana Stroe. La psihologie s-a calificat Cristina Mihaela Luca de la Colegiul Național Unirea, îndrumată de profesoara Claudia Ciobotaru. Același cadru didactic o va pregăti și pe Amalia Bălan pentru etapa națională a Olimpiadei de sociologie.
Reamintim faptul că atât la sociologie cât și la psihologie au fost contestații, iar în urma acestora cei de pe locul II au urcat pe locul I, numai că din cauza unor vicii de procedură, deși le-au fost acceptate contestațiile, fetele care au primit cele mai mari punctaje în urma contestației nu vor merge totuși la națională. La aceste discipline, dacă un elev are 9,60, cum a fost cazul la psihologie, și contestă nota, dacă va primi o notă mai mică atunci nota va fi modificată, dacă în schimb primește un punctaj mai mare, nu are nici o valoare, sau poate are cel mult valoare morală pentru elevul în cauză.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Inedit

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Pe aicea nu se trece”, IMNUL VRÂNCENILOR, compus de interpretul Alin Stoica
     Interpretul de muzică populară din Vrancea, Alin Stoica, în vârstă de 24 de ani, originar din comuna Ploscuțeni, dar stabilit în Focșani, a lansat zilele acestea o piesă dedicată eroilor ce și-au sacrificat viața pe câmpul de luptă de la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost