Mai mult de jumătate dintre copiii de pe Terra, ameninţaţi de războaie, sărăcie și discriminări (Save the Children)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Mai mult de jumătate dintre copiii de pe Terra, ameninţaţi de războaie, sărăcie și discriminări (Save the Children)
Mai mult de jumătate dintre copiii de pe Terra, ameninţaţi de războaie, sărăcie și discriminări (Save the Children)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Peste 1,2 miliarde de copii din lumea întreagă, care reprezintă mai mult de jumătate din totalul minorilor de pe planeta noastră, sunt ameninţaţi de războaie, sărăcie severă şi discriminări de gen, au anunţat reprezentanţi ONG-ului britanic Save the Children într-un raport publicat miercuri, informează AFP. Într-un document intitulat "The Many Faces of Exclusion" ("Multiplele chipuri ale excluderii"), organizaţia britanică a alcătuit un clasament ce cuprinde 175 de ţări, în funcţie de ameninţările cu care se confruntă copiii în privinţa educaţiei, sănătăţii, nutriţiei şi violenţei.
Singapore şi Slovenia sunt cel mai bine clasate, devansând ţările nordice (Norvegia, Suedia şi Finlanda). La polul opus se află 10 ţări din Africa centrală şi occidentală, inclusiv Niger, care se află pe ultimul loc (poziţia a 175-a). România ocupă locul 54, cu un scor total de 916 puncte. Republica Moldova se situează pe poziţia a 81-a, cu un scor de 867 de puncte. Organizaţia Save the Children a subliniat faptul că "în pofida puterii lor economice, militare şi tehnologice", Statele Unite (locul 36), Rusia (locul 37) şi China (locul 40) se află în urma tuturor ţărilor din Europa Occidentală în acest clasament. "Faptul că ţări cu niveluri de venituri similare prezintă rezultate atât de diferite arată că angajamentul politic şi investiţiile determină o diferenţă crucială", a declarat Helle Thorning-Schmidt, directorul general al organizaţiei Save the Children.
În total, peste 1 miliard de copii trăiesc în ţări care se confruntă cu sărăcie severă şi 240 de milioane în ţări afectate de războaie. Save the Children a subliniat şi faptul că 575 de milioane de fete trăiesc în societăţi în care "prejudecăţile sexiste reprezintă o problemă gravă". ONG-ul britanic a observat că aceste trei ameninţări sunt cumulate în 20 de ţări, inclusiv în Afganistan, Somalia, Yemen şi Sudanul de Sud. Zonele marcate de conflicte armate concentrează şi ele dificultăţi diverse: incidenţa muncii depuse de copii şi căsătoriile forţate ating cele mai ridicate niveluri în aceste regiuni, în care educaţia universală pentru ciclul primar este aproape absentă.
ONG-ul britanic îndeamnă guvernele lumii să demareze o "acţiune urgentă". "Fără acest lucru, promisiunile făcute de toate ţările din ONU în 2015 de a permite fiecărui copil să trăiască, să înveţe şi să fie protejat nu vor fi respectate", au transmis membrii organizaţiei.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Trei eleve cu media 10 la Evaluarea Națională; 93 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 1 și 1,99
   Doar trei medii de zece s-au obținut în Vrancea la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a. Astfel, Elena - Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, sunt elevele care au reușit să facă teze perfecte atât la limba și literatura română cât și la matematică...

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost