MAE: Dialog cu Diaspora pe teme consulare, la Roma
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
MAE: Dialog cu Diaspora pe teme consulare, la Roma
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

O reuniune regională consulară, la care au participat reprezentanții a 27 de misiuni diplomatice și oficii consulare din Italia, Spania, Republica Federală Germania, Grecia, Portugalia, Republica Cipru, Bulgaria, Republica Serbia, Croația și Slovenia, a avut loc la Roma în cadrul campaniei "Dialog cu Diaspora pe teme consulare" - 2017, a informat vineri MAE. Sesiunea de lucru, care s-a desfășurat în perioada 9 — 11 martie, a fost condusă de secretarul general Cosmin Dinescu și directorul general al Departamentului Consular, Bogdan Stănescu, și a cuprins paneluri de discuții pe probleme specifice din practica de natură consulară, gestionarea situațiilor deosebite de natură a activa Celula de Criză a MAE și utilizarea sistemelor informatice, componente ale platformei integrate E-Cons.
Potrivit unui comunicat al MAE, diplomații cu atribuții consulare au analizat rezultatele obținute la un an de la implementarea și operaționalizarea ultimei componente a E-Cons, Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni (SIMISC). Totodată, au fost discutate aspecte legate de metodele de promovare a portalului Extern al SIMISC și de utilizarea mediului online în relația cu cetățenii români.
Sesiunea de lucru s-a încheiat cu vizitarea Secției consulare a Ambasadei României la Roma, una dintre cele mai moderne locații din rețeaua consulară românească, inaugurată în iunie 2015 și care oferă servicii consulare la cel mai înalt nivel. Seria întâlnirilor "Dialog cu Diaspora pe teme consulare" va continua anul acesta în locații unde comunitățile românești din străinătate sunt numeroase. Platforma E-Cons integrează mai multe sisteme informatice specifice domeniului consular, iar prin operaționalizarea celor mai complexe componente, SIMISC, activitatea consulară se aliniază standardelor tehnologice ale secolului XXI. Astfel, cetățenii români plecați în străinătate vor avea acces la numeroase servicii consulare online, indiferent de spațiul geografic unde se află.
Platforma E-Cons reunește următoarele componente: Portalul pentru facilitarea solicitării vizelor — E-Viza; Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate — CCSCRS; Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni; Sistemul National de Informații privind Vizele — SNIV; Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Călătorie — E-Pass.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Eveniment

VIDEO şi GALERIE FOTO: Peste 11 mii de oameni au plantat 115 mii puieți de stejari în Parcul Memoriei Naționale
Peste 11 mii de oameni au plantat sâmbătă 115 mii de puieți de stejari pe 25 hectare de teren în cea mai mare acțiune derulată în cadrul proiectului „Parcul Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria“.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost