MAE-atenționare de călătorie Bulgaria: Pot crește timpii de așteptare la graniță din cauza numărului mare de mașini
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
MAE-atenționare de călătorie Bulgaria: Pot crește timpii de așteptare la graniță din cauza numărului mare de mașini
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc în Bulgaria că, până marți, din cauza numărului mare de autoturisme care vor traversa frontiera, există posibilitatea creșterii timpilor de așteptare și a formării de aglomerări la punctele de trecere, în special la Giurgiu - Ruse.
Potrivit unui comunicat al MAE remis vineri AGERPRES, se estimează că valorile cele mai ridicate de tranzit se vor înregistra în seara zilei de vineri și în dimineața zilei de sâmbătă, pe sensul de ieșire din România, precum și în seara zilei de marți pe sensul de ieșire din Bulgaria și intrare în țara noastră. Timpul suplimentar de așteptare poate fi cauzat la punctul de frontieră Giurgiu — Ruse, pe sensul de ieșire din Bulgaria și intrare în România, de procedura de colectare a taxei de pod, susține MAE. "Cetățenii români sunt rugați să se informeze asupra condițiilor de trafic prin punctele de frontieră, accesând paginile de Internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ și https://www.mvr.bg/gdgp) și să utilizeze, pe cât mai posibil, toate punctele de trecere deschise de la frontiera româno — bulgară", precizează comunicatul citat.
De asemenea, MAE informează cetățenii români care tranzitează Bulgaria cu destinația Grecia și care doresc să treacă granița pe la Makaza că au la dispoziție și punctele de frontieră limitrofe Zlatograd și Ivaiylovgrad, care sunt deschise circulației pentru mijloace de transport cu o masă totală de până în 3,5 t și o capacitate de transport de 8+1 locuri. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
De asemenea, românii care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță', care oferă informații și sfaturi de călătorie.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Local

Primăria Focșani a plătit datoriile de 4 MILIARDE lei vechi ale locatarilor din blocul G2, altfel conturile municipalității ar fi fost blocate; acești bani TREBUIE recuperați
    Stimați focșăneni, vă aduc la cunoștință faptul că 57 de familii, care locuiesc fără forme legale în blocul G2 au ajuns să aibă în momentul de față datorii totale de aproape 4 miliarde lei vechi la companiile de utilități publice și la bugetul local.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost