Lygia Alexandrescu (nutriţionist): O dietă fadă sau de înfometare, cea mai păguboasă alegere după Paște
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Lygia Alexandrescu (nutriţionist): O dietă fadă sau de înfometare, cea mai păguboasă alegere după Paște
Lygia Alexandrescu (nutriţionist): O dietă fadă sau de înfometare, cea mai păguboasă alegere după Paște
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

O dietă fadă sau de înfometare după Sărbătorile Pascale ar fi cea mai păguboasă alegere, pentru că rezultatele se obţin rapid, însă ele nu sunt de durată, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu. În opinia sa, după mesele bogate de Paşte trebuie să se revină la o dietă echilibrată, uşor redusă caloric, uşor hiposodată, pentru a corecta efectul exceselor alimentare din această perioadă. "Abordarea procesului de slăbire trebuie să fie una firească şi să vizeze o serie de aspecte extrem de importante. Digestia trebuie să funcţioneze impecabil, adică să existe disponibile suficiente enzime digestive pentru acest proces. Eliminarea deşeurilor şi combaterea constipaţiei - omul sănătos are minim un scaun zilnic. Consumul zilnic de apă proaspătă pentru a menţine în stare perfectă de funcţionare rinichii, vezica urinară şi tractul urinar, lucru esenţial în procesul de slăbire. Mişcarea în aer liber, mersul activ, alergarea uşoară stimulează sistemul cardiovascular, prin transpiraţie se elimină toxinele, iar starea generală de spirit şi memoria se îmbunătăţesc. Menţinerea glandei tiroide în stare bună de funcţionare; iodul este elementul primordial în acest sens. Detoxifierea ficatului este esenţială pentru că în ficat se metabolizează grăsimile", afirmă Alexandrescu.
Ea susţine că trebuie eliminate din dietă alimentele procesate: fast food, alimente prăjite, grăsimi săturate, alcool, zahăr rafinat, lactate complet degresate şi băuturi dulci. Potrivit acestuia, un rol cu totul aparte, mai ales după sărbători, îl prezintă crudităţile: fructele şi legumele. Totodată, ultimele teorii nutriţionale recomandă consumarea zilnică a 5 porţii de crudităţi: câte o masă de legume proaspete la fiecare masă principală şi două porţii de fructe la gustările dintre mese.

Articolul integral pe https://bit.ly/2HfMg1D


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost