Lui Emmanuel Macron i-ar plăcea să aibă un tablou de Picasso la palatul Elysée
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Lui Emmanuel Macron i-ar plăcea să aibă un tablou de Picasso la palatul Elysée
Lui Emmanuel Macron i-ar plăcea să aibă un tablou de Picasso la palatul Elysée
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Un tablou semnat Picasso la palatul Elysée? De ce nu? - a declarat președintele francez Emmanuel Macron cu prilejul unei vizite efectuate duminică la muzeul dedicat pictorului, unde va fi deschisă marți pentru public expoziția "Picasso 1932, an erotic", relatează closermag.fr. Cuplul prezidențial format din Emmanuel și Brigitte Macron a mers la muzeul Picasso din al 3-lea arondisment pentru a vedea, înainte de inaugurarea sa pentru public de marți, expoziția "Picasso 1932, an erotic". 
Picasso este un artist pe care președintele francez îl apreciază în mod special. El a mărturisit la RTL că l-a descoperit pe artist la muzeul dedicat pictorului Pierre Puvis-de-Chavannes din Amiens. "Cred că aveam 12 sau 13 ani. M-a emoționat, m-a lovit. Nu aveam pretenția că l-am înțeles. Chiar și astăzi nu sunt sigur că l-am înțeles, atât de greu este de definit ca artist", a spus Macron. După ce i-a adus un omagiu acestui "pictor atemporal" cu prilejul vizitei de o oră și un sfert pe care cuplul prezidențial a făcut-o împreună cu fiica artistului Maya Widmaier-Picasso, Emmanuel Macron a spus că nu ar zice "nu" unui tablou de Picasso la Elysée. "Ar fi formidabil", a exclamat președintele francez, după care a adăugat: "Trebuie instalat într-un loc în care să poată trăi. Palatul Élysée e un loc care poate izola tablourile. Există pe pereți tablouri pictate de câțiva artiști foarte buni, dar mi-ar plăcea să deschid Élysée pentru pictori moderni și contemporani". "Este în proiect", a conchis el, iar closermag.fr a speculat că Macron ar putea da un aer mai tineresc palatului prezidențial și decorațiilor sale foarte clasice. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost