Liceeni calificați la etapa națională a concursului „Ştiu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Liceeni calificați la etapa națională a concursului „Ştiu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii”
Liceeni calificați la etapa națională a concursului „Ştiu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii”
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Echipajele de liceeni de la Colegiile „Edmond Nicolau”, „Traian Vuia” din Focșani, precum și cel de la Liceul „Al.I.Cuza” din Panciu s-au calificat în etapa națională a concursului „Ştiu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii”, organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea, în cadrul proiectului  „Valențele culturale ale securității și sănătății în muncă”.
Potrivit unui comunicat de presă trimis redacției noastre, acest proiect continuă și pe parcursul acestui an, prin el urmărindu-se pregătirea tinerilor, anterior intrării lor pe piața forței de muncă, cu privire la riscurile profesionale și la drepturile și obligațiile lucrătorilor. Obiectivele acestui proiect au fost și sunt: educarea tinerei generații încă de pe băncile școlii cu privire la importanța unui mediu de muncă sănătos și sigur; crearea unei culturi de prevenire a riscurilor profesionale în vederea intrării pe piața muncii. „În urma derulării proiectului, în data de 10 aprilie 2017 Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a organizat la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau din Focşani concursul judeţean „Ştiu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii” în scopul promovării în rândul tineretului a disciplinei Securitate şi sănătate în muncă. După finalizarea concursului judeţean s-au calificat pentru etapa naţională, care se va desfaşura la Iaşi, în perioada 26-28 mai 2017, echipele caştigătoare constituite din elevii Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” - Focşani, Liceul Tehnologic „Al.I.Cuza”- Panciu şi de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”-Focşani”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    În conformitate cu statisticile europene, rata accidentelor de muncă în cazul lucrătorilor tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, este cu 50% mai mare decât la orice altă grupă de vârstă a lucrătorilor. În fiecare an, sute și mii de tineri din Europa suferă accidente de muncă sau afecțiuni de origine profesională. În mod tragic, o parte dintre acestia își pierd viața, iar unii nu trec nici măcar de prima zi de muncă. Multe dintre aceste tragedii pot fi prevenite. „Datele statistice analizate periodic de Inspecția Muncii au evidențiat faptul că, datorită condițiilor sociale în care trăiesc, tinerii români caută locuri de muncă după împlinirea vârstei de 16 ani și chiar mai devreme. Cei mai mulți prestează munci sezoniere în timpul vacanțelor de vară. Ei acceptă foarte ușor să lucreze fără forme legale și să presteze munci nepotrivite cu insuficiența lor maturitate fizică și mentală. Astfel se expun riscului de accidentare deoarece tinerețea îi îndeamnă să practice meserii riscante și/sau solicitante din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, împiedicându-i de cele mai multe ori să-și recunoască limitele. Capacitatea de a recunoaste pericolele potențiale, precum și munca în condiții de securitate solicită simț practic, dar și putere de observație, instruire și experiență”, se precizează în comunicat aratându-se, totodată, că, fiind nou veniți în câmpul muncii, este posibil ca tinerilor să le lipseasă experiența și, adesea, maturitatea fizică și psihologică. Este posibil ca ei să nu acorde importanța cuvenită riscurilor cu care se confruntă. „Există și alți factori care îi expun pe tineri unor riscuri mai mari, precum: nivelul insuficient de competențe și de formare; necunoașterea drepturilor proprii și a obligațiilor angajatorului; insuficienta încredere pentru a semnala eventualele probleme; nerecunoașterea de către angajatori a protecției suplimentare de care au nevoie lucrătorii tineri”, se mai arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre de conducerea ITM Vrancea. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost