Liberalii BLOCHEAZĂ proiectele de dezvoltare a Focșaniului pentru „dorințele și interesele meschine“ ale șefilor PNL
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Liberalii BLOCHEAZĂ proiectele de dezvoltare a Focșaniului pentru „dorințele și interesele meschine“ ale șefilor PNL
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

Liberalii focșăneni au decis excluderea din partid a consilierului local Irina-Anca Maria-Panaite deși nu au reușit să identifice nici un articol din statutul PNL care să justifice această decizie. Hotărârea Biroului Municipal al PNL Focșani trebuie să fie confirmată de forurile județene, ceea ce, foarte probabil, se va întâmpla. Singurul argument al liberalilor pentru a o exclude din partid pe Irina-Anca Maria-Panaite a fost că a votat câteva proiecte de la ultima ședință a Consiliului Local, fără să respecte astfel ceea ce se hotărâse în forurile liberalilor. Cel mai probabil, consilierul liberal va contesta în instanță excluderea din partid iar liberalii nu vor mai putea bloca proiectele importante care impuneau două treimi din voturile consilierilor locali.
    Decizia de excludere confirmă acuzațiile lansate de consilierul liberal, acum două zile, într-o postare pe facebook. Irina-Anca Maria-Panaite acuza că „dorințele și interesele meschine“ ale unor persoane din PNL impun modul în care liberalii votează proiectele de hotărâri în ședințele Consiliului Local. Deși nu a oferit nume, este greu de crezut că se referea la alte persoane decât la cei doi parlamentari liberali, persoane fără de care nu se ia nici o decizie în partid. Pentru consilierii liberali, ordinele venite de la șefii de partid, președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma și deputatul Ion Ștefan, cei care i-au pus pe lista de candidați, sunt mai importante decât interesele focșănenilor. Așa s-a întâmplat la foarte multe proiecte de hotărâri discutate în Consiliul Local în ultimul an. Singura deviză a liberalilor este să blocheze proiectele inițiate de primarul PSD Cristi Misăilă, fără să țină cont de interesele focșănenilor. Așa s-a întâmplat cu proiectul pentru întreținerea spațiilor verzi din Cartierul Sud, cu proiectele pentru accesarea fondurilor europene acordate pentru reabilitarea monumentelor istorice din municipiu, delegarea gestiunii serviciului de iluminat public. Ultimul proiect blocat de liberali este cel al construirii de baze sportive pentru tinerii din Focșani. Complexul sportiv urma să fie realizat pe un teren lăsat în paragină și care trebuia trecut din administrarea Colegiului Edmond Nicolau în administrarea Liceului cu Program Sportiv. Nu se privatiza, nu se vindea și nu se cumpăra nimic. Liberalii nu au fost de acord și nu au invocat niciun argument pentru a justifica opoziția.
    Consilierul Irina-Anca Maria-Panaite a arătat, în postarea de pe facebook, că nu mai poate accepta ca „orgoliile politice și frustrările personale ale unora să afecteze interesul unei întregi comunități“.  Consilierul liberal arată că a candidat la alegerile de anul trecut deoarece a dorit să facă ceva bun pentru focșăneni și acest oraș, crezând că interesul cetățeanului nu are culoare politică. Realitatea a fost cu totul alta. Iar oamenii care au avut încredere în ea și în familia ei o întreabă de ce votează împotriva proiectelor importante pentru municipiu. „Să știți că nu este ușor să mergi duminică de duminică la biserica unde părintele este tatăl tău și să vezi că toți cei care te știu de când erai de-o seamă cu fetițele tale te întreabă de ce te opui unor proiecte de interes local. Și știți ce este cu adevărat trist? Că nici măcar nu știam ce să le răspund...Sau cum oare aș fi putut să le răspund că decizia nu-mi aparține?!”, spune consilierul liberal. Irina-Anca Maria-Panaite își cere scuze focșănenilor care au avut încredere în ea și spune că nu va mai accepta nicicând ca interesul cetățeanului „să fie călcat în picioare din dorințe și interese meschine”.
    Consilierul menționează că în ultimele zile a primit telefoane și mesaje cu amenințări mai mult sau mai puțin subtile prin care i se repetă obsesiv că va fi dată afară din partid. Consilierul liberal menționează că nu există nicio justificare legală și statutară pentru a fi exclusă din partid. Practic, Irina-Anca Maria-Panaite nu a încălcat nicio prevedere a statutul PNL care să atragă după sine și excluderea din partid, așa cum s-a întâmplat în cazul unui alt liberal focșănean, Cristian Bălosu. „Celor ce au crezut în mine și cred în continuare, vreau să le mulțumesc încă o dată pentru susținere și să le spun că înainte de a fi membru de partid sunt un cetățean al Municipiului Focșani și îmi doresc să avem un oraș civilizat, cu străzi moderne, cu alei și parcuri iluminate, în care să simțim cu toții că suntem acasă”, precizează Irina-Anca Maria-Panaite. 

 

42 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Trebuie totusi lamurite niste lucruri. Despre proiectele astea nu i-a intrebat nimeni pe focsaneni nimic. Nu zic ca nu i-a intrebat personal, sau cumva prin scrisorele da nici macar pe site-ul primariei nu i-a intrebat. Deci proiectele si interesele astea nu au cum sa fie ale focsanenilor pentru ca focsanenii nu si-au exprimat nicio opinie, nici Pro, nici Contra. Ce este clar este insa ca aceste interese sunt ale primarului Misaila si ale celor din PSD ca ei le sustin. Am putea presupune mai departe ca sunt si ale afaceristilor care isi exprimau bucuria prin oras dupa ce fusese nominalizat Misaila drept candidat din partea PSD la primaria Focsani folosind plastic sintagma "Hai mah ca-i bine, ca-i baiatul nostru". Acum revenind la doamna care are drept prenume toata cartea de telefon putem sa spunem ca or fi multi prosti printre noi dar nu suntem toti tampiti. Dansa nu s-a remarcat pana acum pe plan politic niciodata prin nimic, complet zero barat. Nici macar nu a pus si ea vreo intrebare asa de curiozitate sa mimeze interesul pentru ceea ce se discuta. Ea doar a stat frumos ca si catelusul ala de plus pentru masini cu singura misiune de a da din cap. Acum brusc dintr-o data a apucat-o actionismul ca ar fi intrebat-o pe ea focsanenii una si alta. Eu marturisesc ca nu am intrebat-o nimic. Si vorbind logic de ce s-o intrebi pe Panaite ceva ? Daca vrei raspunsuri de la PNL o intrebi pe Panaite ? Mai departe doamna cu multe prenume a pierdut prin aceasta actiune o suma in jur de 21.000 lei, ceea ce reprezinta indemnizatia de consilier pe perioada cat mai avea mandat. Deci putem presupune ca a primit compensatie din partea PSD cel putin dublul acestei sume, ca doar ale lor interese le sustine. Deci una peste alta cam despre asta este vorba, vorbim de o duduita care a pus mana pe o pozitie pe care nu o merita si pe care a vandut-o la taraba. Drept consecinta va fi exclusa dar pe o lege propusa si votata de PSD, ca PSD-ul a vrut si va vrea intoteauna controlul total al consilierilor locali.

  DE danb, postat pe 04-08-2017, la 00:57

 • Dl Dand daca tot spuneti ca a avut o atitudine impasibila la orice se intampla in jurul ei,probabil a renuntat fiindca o lua somnul din cauza problemelor din municipiu.Putini stiu exact pentru ce sunt in anumite functii si ce AR TREBUI sa faca mai exact.Pana isi dau ei seama bine ca avem paine ieftina si circ ieftin,ca pt o tara scumpa ce am fost.

  DE platitoare de taxe, postat pe 04-08-2017, la 01:17

 • Acest danb se erijeaza in portavoce a opiniei publice nejustificat. Elucubratiile emise sunt doar rodul imaginatiei sale. Cunosc bine mediul de afaceri al Focsaniului si fac parte activa din el de multi ani. N-am auzit niciodata vorbindu-se despre Misaila " hai ca e de-al nostru". Nici nu avea cum sa fie de-al nostru , ci era de partea cealalta a baricadei, adica la Garda Financiara.

  DE Afacerist, postat pe 04-08-2017, la 02:05

 • Si deci presupuneti dl.danb ca a scos Misaila din buzunar aproximativ 40000 lei si i-a dat dnei Panaite sa voteze delegarea serviciului de iluminat public???????? ???????????????????? "Naivitate " extrema !!!!!! Asta folosind un eufemism, ca sa nu deranjam !!!!

  DE Popa " Naivu", postat pe 04-08-2017, la 02:26

 • Aceasta d-na Panait are un umor demn de CASCADORII RASULUI,cand afirma "ca nu este usor sa mearga duminica de duminica la biserica si apoi sa fie intrebata de ce se opune unor proiecte de interes local?" Eu am intrebat-o pe aceasta d-na Panait de ce a votat in septembrie 2016, marirea de capital social la ENET si care a fost SERVICIUL facut celor care i-a reprezentat in CL.Focsani prin acest vot, dar....? De asemenea, in opinimia mea, afirmatia "Cel mai probabil, consilierul liberal va contesta in instanta excluderea din partid iar liberali nu vor mai putea bloca proiecte importantate care impuneau doua treimi din voturile consilierilor locali",NU ARE TEMEI JURDIC. CL.Focsani are 21 de conslieri, iar doua treimi inseamna 14 voturi. Prin excluderea din PNL a d-nei Panait, aceasta nu mai poate participa la sedinte, chiar daca va contesta in instanta excluderea din PNL. Eu am o experienta foarte interesanta cu JUSTITIA subordonata Sistemului din Provincia Europeana Vrancea, care prin hotararile date in procesele avute cu Primaria Focsani a vrut sa LEGALIZEZE jefuirea unei colectivitati, respectiv pe cetatenii mun.Focsani, dar cu toate acestea d-na Panait este putin probabil sa castige procesul cu PNL, deoarece PNL-ul poate invoca diverse motive care au stat la baza excluderii din partid a d-nei BISERECOASE care se vrea a fi "fecioara neprihanita".De altfel, eu cunosc FOARTE BINE amatorismul PROFESIONAL al secretarului Primariei Focsani, Corhana Eduard, care prin semnarea intampinarilor inaintate la instanta in procesele avute cu Primaria Focsani, in opinia mea, acresta a devenit INCOMPATIBIL cu STATUTUL de functionar public. AMATORISMUL numitului Corhana Eduard in materie de EXCLUDERE din partid, s-a vazut la inceputul acestei legislaturi a CL.Focsani cand consilierii Barsan Costel si Iorga Marius s-au EXCLUS reciproc din UNPR, dar una din excluderi avea stampila organizatiei judetene a UNPR, deci o stampila valabila(cu personalitate juridica), iar una dintre excluderi avea stampila organizatiei municipale a UNPR, deci o stampila fara personalitate jurdica, conditie in care respectiva excludere era lovita de NULITATE. Practic, in acest moment unul dintre cei doi consilieri UNPR(PMP) din CL.Focsani a fost validat, in opinia mea, printr-un FALS.

  DE Ulise Grosu, postat pe 04-08-2017, la 06:02

 • @"platitoare de taxe"; Stimabila, personal ma bucur foarte mult de efectul AMATORISMULUI guvernantilor postdecembristi, manifestat prin scoaterea PREMATURA la pensie al angajatilor din "SISTEMUL de FORTA" al Regimului Securist Postdecembrist, PENSII SPECIALE, marirea AIURITOARE a salariilor angajatilor din PRIMARII si consilii judetene si marirea varstei de pensionare pentru muritorii de rand. Cei care vor fi IZBITI in MOALELE CAPULUI de acest AMATORISM, veti fi voi, oamenii de afaceri, care va trebui sa suportati efectele acestei NEBUNII. Chichirezul maxima mele mioritice, "Asa cum capra desteapata ciobanul, asa si foamea ii va destepta pe focsaneni?!" cred ca se va aplica si in cazul tau, care ai pretins ca "esti patron si ai o firma de productie si una de consultanta", urmare a celor aratate mai sus. Daca am sau nu dreptate, voi vedea daca vei inceta BALACAREALA la care ma supui prin intermediul acestei rubrici, cu o perseverenta DIABOLICA de peste 6 ani. Ma bucur ca nu te-am mai BANTUIT in aceasta noapte, dar cand ai sa te DESTEPTI in acesata dimineata, nu garantez ca nu te voi BANTUI. Am fost clar postac, "piscot-cameleon"?

  DE Ulise Grosu, postat pe 04-08-2017, la 06:41

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Interviu

GALERIE FOTO: Interviu cu Lenormanda Florențiu, jurnalista fără vârstă care a intervievat personalități ale României, de la Stela Popescu la Gheorghe Dinică
Timp de mai multe zile, mai mulți colegi de redacție, dar și cunoscuți m-au întrebat când voi scrie interviul cu Lenormanda Florențiu. În curând, în curând... Și m-am apucat de scris! Numai că în timp ce tastam la calculator, mi-am dat seama că este greu să scrii despre un coleg de breaslă... 

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost