Lemn confiscat și amenzi date de polițiști, care au verificat „operațiuni cu material lemnos“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Lemn confiscat și amenzi date de polițiști, care au verificat „operațiuni cu material lemnos“
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

În perioada 6-8 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Focşani au efectuat un control la un depozit de materiale lemnoase din comuna Năruja.
Astfel, s-a constatat faptul că agentul economic în cauză deţinea cantitatea de 9,87 m.c cherestea răşinoase fără provenienţă legală. De asemenea, în perioada 1-6 iunie a.c., din incinta acestui depozit, a fost expediată cantitatea de 6,68 m.c lemn foc fără avize de însoţire, conform legislaţiei în vigoare.
În cauză a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 cu amendă în cuantum de 5000 lei, fiind dispuse totodată măsurile complementare de confiscare fizică a cantităţii de 9,87 m.c cherestea răşinoase şi confiscarea valorică a cantităţii de 6,68 m.c. lemn foc în cuantum de peste 900 lei.

La data de 8 iunie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vidra s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în cursul lunii mai a.c., un bărbat, de 36 ani, din localitate, ar fi tăiat și sustras dintr-un fond forestier situat în punctul „Jarișteˮ trei arbori esență stejar, rezultând un volum de 4,350 mc,  în valoare totală de peste 2500 lei. În urma activității de cercetare la fața locului, s-a stabilit faptul că în aceeași perioadă cel în cauză ar fi tăiat alți trei arbori esență stejar, rezultând un volum de 4,762 mc, în valoare totală de peste 2900 lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

La data de 8 iunie a.c., ora 22.44, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că pe strada Mărășești o autoutilitară transportă material lemnos, fără a deține documente de proveniență. Polițiștii au oprit în trafic autoutilitara, iar în urma măsurării materialului lemnos a rezultat cantitatea de 49,97 mc cherestea rășinoase, cu un plus de 16,22 mc față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire prezentat.
În cauză, reprezentantul societății comerciale a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în cuantum de 5000 lei.

La data de 7 iunie a.c., ora 18.05, polițiștii Serviciului de Ordine Publică - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști silvici din cadrul Ocolului Silvic Focşani, au depistat o autoutilitară pe raza municipiului Focşani, condusă de un bărbat, din comuna Andreiaşu de Jos, care transporta material lemnos. Conducătorul auto a prezentat pentru materialul lemnos transportat un aviz de însoţire emis de o societate comercială cu sediul în comuna Mera.
În urma măsurătorilor efectuate de către organele silvice, a rezultat un plus de 1,50 m.c faţă de volumul menţionat în avizul de însoţire prezentat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor Legii 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 1,50 mc lemn foc gorun, carpen şi tei.   

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 11 iunie


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost