Justiția elvețiană va examina noile acuzații de viol formulate împotriva lui Roman Polanski
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Justiția elvețiană va examina noile acuzații de viol formulate împotriva lui Roman Polanski
Justiția elvețiană va examina noile acuzații de viol formulate împotriva lui Roman Polanski
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Justiția elvețiană a anunțat luni că a acceptat să examineze noile acuzații de agresiune sexuală formulate împotriva cineastului Roman Polanski de o femeie care afirmă că regizorul franco-polonez a agresat-o în stațiunea montană Gstaad în anul 1972, informează AFP. "Biroul Procurorului Cantonului Berna a confirmat astăzi (luni, n.r.) competența locală (...) pentru gestionarea dosarului", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al procurorului din Berna, Christof Scheurer.
Justiția elvețiană va trebui să stabilească dacă faptele menționate în plângerea ei de Renate Langer, fostă actriță și fotomodel, născută la Munchen, nu sunt prescrise. În prezent în vârstă de 61 de ani, Renate Langer a depus o plângere oficială pe 26 septembrie la Poliția elvețiană. Fosta actriță afirmă că a fost violată în stațiunea alpină Gstaad din cantonul Berna de Roman Polanski atunci când ea avea vârsta de 15 ani. Renate Langer este cea de-a patra femeie care a decis să rupă tăcerea pentru a-l acuza de agresiune sexuală pe Roman Polanski, în prezent în vârstă de 84 de ani.
În 1977, cineastul a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu Samantha Geimer, pe atunci o adolescentă în vârstă de 13 ani, în vila din Los Angeles a lui Jack Nicholson, în timp ce actorul era plecat într-o vacanță. În schimbul acelei mărturisiri, un judecător a acceptat să nu rețină alte capete de acuzare mai grave. Însă, convins fiind că judecătorul urma să revină asupra deciziei sale și că urma să îl trimită la închisoare, probabil pentru mai multe decenii, Roman Polanski a fugit din Statele Unite și s-a refugiat în Franța. Roman Polanski, recompensat cu premiul Oscar pentru regia filmului "Pianistul", este căsătorit cu actrița franceză Emmanuelle Seigner, cu care are doi copii, și a refuzat să revină în Statele Unite fără să aibă garanția că nu va fi încarcerat.
În 2010, actrița britanică Charlotte Lewis a declarat că regizorul a forțat-o să întrețină relații sexuale atunci când ea avea vârsta de 16 ani. O a treia femeie, identificată doar după prenumele "Robin", l-a acuzat pe celebrul regizor în luna august de comiterea unei agresiuni sexuale în 1973, atunci când ea avea vârsta de 16 ani. Renate Langer l-ar fi cunoscut pe Roman Polanski pe vremea când lucra ca model la Munchen. Atrasă de posibilitatea de a fi distribuită în unul dintre filmele viitoare ale cineastului, ea l-ar fi vizitat pe regizor, autorul unor lungmetraje celebre precum "Rosemary's baby" și "Chinatown", în vila sa din Gstaad, unde acesta ar fi violat-o. Ea spune că a decis să renunțe la tăcere în urma declarațiilor făcute de "Robin" în luna august și pentru că părinții ei nu mai sunt în prezent în viață.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost