Judecători români, instruiţi pe tematici privind legislaţia UE în domeniul concurenţei
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Judecători români, instruiţi pe tematici privind legislaţia UE în domeniul concurenţei
Judecători români, instruiţi pe tematici privind legislaţia UE în domeniul concurenţei
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Rolul instanţelor româneşti în aplicarea legislaţiei privind ajutorul de stat va putea fi întărit graţie unui proiect ce va fi derulat de Transparency International Romania în parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor din România, în perioada ianuarie - decembrie 2018. Potrivit unui comunicat transmis marţi, proiectul va avea ca obiectiv consolidarea capacităţii instanţelor româneşti de a asigura o aplicare coerentă a legislaţiei UE în domeniul concurenţei, cu accent pe normele privind ajutorul de stat.
În acest scop vor fi derulate sesiuni de training pentru 100 de judecători, pe tematici privind ajutorul de stat, în contextul actualizării regulilor privind acordarea ajutorului de stat, precum şi al consolidării rolului instanţelor naţionale. Sesiunile de training vor cuprinde întâlniri dedicate instanţelor în domeniul cauzelor comerciale (tribunale şi curţi de apel), vizând aplicarea în regim privat a legii concurenţei şi a reglementărilor privind ajutorul de stat; instanţelor de contencios administrativ privind documente administrative elaborate de autorităţi naţionale cu competenţe în domeniul concurenţei (curţi de apel, ÎCCJ).
De asemenea, va fi încurajată cooperarea între judecători români şi judecători din alte state membre UE, prin organizarea unui colocviu internaţional, participanţii având astfel ocazia de a face schimb de bune practici, de experienţă şi expertiză în ceea ce priveşte legislaţia europeană în domeniul concurenţei. Toate aceste activităţi vor contribui la formarea unei culturi judiciare comune în ceea ce priveşte legislaţia europeană în domeniul concurenţei, precizează comunicatul.
Proiectul intitulat "Consolidarea rolului instanţelor româneşti în aplicarea legislaţiei privind ajutorul de stat" este finanţat de Comisia Europeană, în cadrul programului de granturi care încurajează cooperarea cu instanţele naţionale: "Training pentru judecători naţionali privind legislaţia UE în domeniul concurenţei".

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
30
33
5
2
34
19

Extragerea noroc:  5130775

Harta Focsani
   

Social

Copii vânduţi pe geam și nume schimbate pentru a scăpa de demonii bolilor
    Aţi auzit de copiii vânduţi pe geam sau cumpăraţi, scăpând în acest fel de o boală chinuitoare? Aţi auzit de familii care schimbau numele copiilor pentru a le vindeca toate problemele de sănătate?

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost