Irina Loghin va cânta la Festivalul Folcloric de la Poiana Negari, din Jitia

0
950


Îndrăgita interpretă a cântecului popular Irina Loghin va cânta duminică, 20 august, la Festivalul Folcloric de la Poiana Negari, comuna Jitia. Manifestarea culturală este organizată de Consiliul Județean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea, Primăria Jitia și Consiliul Local Jitia și a ajuns deja la cea de-a 50-a ediție. La acest eveniment își vor da concursul soliști vocali, soliști instrumentiști, grupuri vocale si grupuri instrumentale din județ. Invitați speciali vor fi Ansamblul Folcloric Å¢ara Vrancei și interpreta de muzică populară Irina Loghin.
Manifestarea culturală reprezintă o sărbătoare a cântecului, dansului și portului popular râmnicean, sărbătoare la care sunt invitați să participe toți iubitorii de cântec, dans și voie bună. Evenimentul are drept scop cunoașterea, promovarea și valorificarea tezaurului etnofolcloric al localităților de pe Valea Râmnicului. Conform datelor furnizate de Centrul Cultural Vrancea, începând cu ora 12.00, va avea loc deschiderea festivalului de către Ansamblul din Spulber – Grupul de buciumași, cuvântul de deschidere al primarului comunei Jitia și al oficialităților invitate.
Intrarea în scenă se va face pe localități, după cum urmează: Nereju – Ansamblul Folcloric Chipărușul – soliști vocali, soliști instrumentiști, grup vocal, grup instrumental, dansuri; Nistorești – Grupul de cimpoieri; Paltin – Ansamblul Folcloric – grup de fluierași, soliști vocali, grup instrumental. În intervalul 14.00-15.00, va avea loc concertul susținut de Ansamblul Profesionist Å¢ara Vrancei, urmând ca în intervalul orar 15.00-15.45, să urce pe scenă Irina Loghin – invitată din partea Primăriei Jitia.
Începând cu ora 15.45, vor evolua ansambluri folclorice din localitățile Chiojdeni – Ansamblul Mlădițele al Școlii Gimnaziale Chiojdeni, solist vocal Dana Elena Lazăr, coordonator Eliza Lupu; Dumitrești; Vintileasca – Ansamblul Floricelele de munte al Școlii Gimnaziale Regina Maria Vintileasca, cu soliștii vocali Iulia Tănase și Silvia Tufănoiu, coordonator: Anicuța Noapteș și Jitia – Ansamblul Chindia al Școlii Gimnaziale Jitia și Ansamblul bărbătesc Brâul de la Jitia al Căminului Cultural Jitia. De la Jitia vor cânta soliștii vocali Mariana Roșca, Denisa Ciobanu, Ionelia Păun, Maria Lihăt și Valerică Zamfiroiu, coordonatori fiind Lucian și Petruța Lalu. Așa cum obișnuiește la fiecare ediție, Primăria și Consiliul Local Jitia au invitați speciali.
Autoritățile locale, respectiv primarul Ion Păun și viceprimarul Vasile Zamfiroiu, au spus că toate detaliile au fost puse la punct, drumul spre satul Dealu Sării este foarte bun și se poate circula foarte bine, iar scena a fost refăcută pe suprafața unde dansau membrii ansamblurilor folclorice. „Am făcut invitații colegilor primari din localitățile vecine, care să ne fie alături la acest eveniment din viața comunității locale. De asemenea, vom avea invitați și de la județ. Ca invitat special o avem pe îndrăgita interpretă a cântecului popular Irina Loghin, Ansamblul Folcloric «Ţara Vrancei», dar și ansamblurile folclorice de pe Valea Putnei și de pe valea noastră. Profit de această ocazie pentru a le adresa tuturor vrâncenilor o invitație publică de a participa la festivalul din Poiana Negari, de la Jitia, o manifestare culturală menită să păstreze tradițiile noastre strămoșești. Locația este una foarte frumoasă, iar cei care vor veni au ce să vadă. Îi aștept pe iubitorii muzicii populare la noi în localitate, mai ales că poiana este foarte mare și avem unde să îi primim”, a spus primarul Ion Păun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here