INTERVIU cu medicul Mircea Merchea, fiul cel mic al Mărioarei și al lui Manole Merchea
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
INTERVIU cu medicul Mircea Merchea, fiul cel mic al Mărioarei și al lui Manole Merchea
INTERVIU cu medicul Mircea Merchea, fiul cel mic al Mărioarei și al lui Manole Merchea
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Medicul Mircea Merchea este fiul cel mic al cunoscutului medic ORL Mărioara Merchea și al directorului Enet Manole Merchea. Fratele său Radu a urmat specializarea mamei, fiind medic ORL în Focșani, dar Mircea Merchea a ales să fie medic stomatolog. Deși a terminat facultatea de aproximativ 3 ani, stomatologul Merchea și-a deschis un cabinet în București, iar între timp a devenit și directorul medical al unei firme de implanturi dentare. Este căsătorit de doi ani și vrea ca, în curând, să devină tată de fete.

Reporter: Domnule doctor, unde v-ați născut, unde ați copilărit și unde ați făcut studiile gimnaziale și liceale?
Mircea Merchea: M-am născut în Focşani şi am avut parte de o copilărie fericită la bunici. Am studiat primii ani la Şcoala nr. 9, actualmente „Ștefan cel Mare”, după care am continuat, până la terminarea liceului, la Colegiul Naţional Unirea.

Rep.: Ați dat la Facultatea de Stomatologie. De ce Stomatologie și nu medicină generală, mai exact ORL, ca mama și fratele dumneavoastră?
M.M.: Am ales această ramură medicală pentru că reprezenta pentru mine o provocare, un domeniu care nu îmi era cunoscut.

Rep.: A fost un vis de mic să deveniți medic? Mama v-a influențat decizia?
M.M.: Când eram copil, visam să fiu cosmonaut, dar din păcate nu aveam „altitudinea“ necesară! Alegerea făcută nu a fost influenţată de părinţi. Am ales acest drum, în prima faza, dintr-un impuls, iar după ce am început să văd ce înseamnă Medicină Dentară, am primit confirmarea de care aveam nevoie pentru a continua pe acest drum.

Rep.: După ce ați terminat facultatea, ce a urmat? Ați făcut și alte cursuri de specializare? Dacă da, ce cursuri și de ce ați ales să le faceți?

M.M.: După absolvirea cursurilor, am urmat numeroase stagii de perfecţionare, cum ar fi: Implantologie, Microscopie endodontică, Protetică dentară şi Estetică dentară şi facială.  Am realizat că singurul mod în care poţi excela într-o meserie curantă este să fii printre cei mai pregătiţi din domeniu.

Rep.: Nu v-ați gândit să vă întoarceți în Focșani pentru a profesa, urmând exemplul fratelui? De ce?
M.M.: Nu voi pleca să lucrez în altă ţară. Mutarea mea la Focşani nu se va întâmpla prea curând, deoarece deja am primit „ameninţări” de la pacienţii din Bucureşti. Majoritatea pacienţilor mei au reuşit, venind în cabinetul nostru, să scape de bine cunoscuta teamă de stomatolog.

Rep.: În ce an v-ați deschis cabinetul din București? Nu v-a fost greu? Ați primit sprijin din partea familiei?
M.M.: Am deschis cabinetul în anul 2013, după absolvirea studiilor. Începutul a fost dificil, ca în orice domeniu. Am fost susţinut de familie, lucru care mi-a oferit încredere şi suport în ceea ce urma să fac.

Rep.: Spuneți-ne mai multe despre cabinetul dumneavoastră din București. Ce patologii tratați? Lucrați singur sau, între timp, ați cooptat și alți medici?
M.M.: Eu îmi împart timpul între cele două joburi. Primul este de medic titular la cabinetul din zona Moşilor, WHITE ESTHETICS, iar cel de-al doilea la firma de implaturi SIGDENT DENTAL, în calitate de director medical pe România. Mi-am adunat o echipă de medici tineri: Dr. Necula, Dr. Sîrbu, Dr. Gheorghiţă, Dr. Badiu și împreună acoperim toate ramurile medicinii dentare, reuşind să ne ridicăm la un nivel profesional de înaltă calitate.

Rep.: V-a fost greu să vă faceți cunoscut într-un oraș atât de mare ca Bucureștiul?

M.M.: Chiar dacă începutul a fost puţin mai dificil, nu a fost greu să mă fac cunoscut în Bucureşti. Startul carierei mele ar fi fost la fel de greu şi în Focşani, cu toate că familia mea are un renume în Medicină.

Rep.: Știu că ați făcut un curs de estetică dentară. Acest domeniu este solicitat? Pentru ce tip de lucrări apelează pacienții?
M.M.: Majoritatea pacienţilor care se prezintă în cabinetul nostru solicită îmbunătăţirea esteticii dentare. Problemele ce dau aceste nemulţumiri de tip estetic sunt cauzate de mai multe patologii. Pacienţii se plâng de culoare, formă, poziţionare, prezenţa sau absenţa dinţilor, zâmbetul neomogen, linia surâsului, aspectul buzelor etc. Aceste probleme se pot rezolva prin albiri, protezări, aparate ortodontice, protezare pe implanturi, augmentări etc.

Rep.: Au grijă românii de sănătatea dinților? Vin la controale de prevenție sau, în majoritatea cazurilor, vin când situația este gravă?
M.M.: Din păcate, românii nu beneficiază de asigurări medicale, care să le permită accesul la tratamente stomatologice de înaltă calitate. Acest lucru se reflectă în numărul foarte mare de pacienţi prezenţi la camera de gardă, cât şi în cabinetele private, în stare gravă. Prevenţia reprezintă cel mai bun tratament, însă nu se pune accent pe acest subiect în şcoli şi spitale.

Rep.: Implanturile au devenit un subiect controversat în stomatologie. Sunt pacienți care se feresc de aceste implanturi, pentru că, spun ei, durata de viață este aceeași cu cea a coroanelor dentare, numai că implanturile sunt mult mai scumpe. Ce părere aveți?
M.M.: Implantul şi coroana sunt soluţii de protezare indicate în patologii diferite, însă frecvent se face confuzie între ele. Proteza de tip coroană înlocuieşte un defect al sistemului coronar dentar, pe când implantul înlocuieşte rădăcina dentară absentă. Implantul este cel mai eficient mod de a proteza o breşă edentată. Implanturile preiau foarte bine datoriile rădăcinilor dentare, atât funcţionale cât şi fizionomice. Acestea au avantajul de a evita şlefuirea dinţilor vecini, necesari confecţionării unei punţi dentare.

Rep.: De albirea dentară și de bijuteriile dentare, în mare vogă în zilele noastre, ce părere aveți? Le recomandați? Pentru că anumiți medici spun că ar avea multiple dezavantaje.

M.M.: În general sunt de acord cu albirile dentare. Nu sunt pro albire doar din pricina materialelor de înaltă calitate cu care lucrez, ci pentru că nu fac albire tuturor pacienţilor care îmi solicită această intervenţie. Încerc să aleg doar pacienţi fără probleme dentare, unde este indicată această intervenţie. Nu am o părere categorică vis a vis de bijuteriile dentare. Din punctul meu de vedere, decizia de a purta
o bijuterie dentară este una strict personală.

Rep.: Despre viața personală ce ne puteți spune?
M.M.: Sunt căsătorit de doi ani. Soţia mea este economist şi lucrează la British American Tabacco Shared Services. Nu avem copii încă, dar vom face cu siguranţă, sper eu, două fetiţe.

Rep.:  Ce pasiuni aveți în timpul liber?
M.M.: Prima mea pasiune este Roxana, soţia mea, singurul lucru care mă face să tremur de fericire. Munca îmi ocupă 10-12 ore din zi, restul vreau să le petrec împreună cu ea. Îmi place foarte mult să călătoresc oriunde în lume. Este singurul lucru care mă poate deconecta de la stresul cotidian.

Rep.: Cum vă vedeți peste câțiva ani? Mai exact, ce planuri de viitor aveți?

M.M.: În viitor, mă văd cu o familie numeroasă, locuind în Bucureşti, lucrând cu cea mai performantă echipă de medici stomatologi.
 

 

5 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Eu nu pot decat sa-l felicit pe dr. Mircea Merchea, dar mi se pare cam ciudata reclama care se face familiei Merchea atat prin Televiziunea Atlas cat si prin presa locala. Cumva aceata publicitate-reclama este platita din banii ENET ? Eu astept sa vad cand un ziarist ii va lua un iterviu lui Manole Merchea-Dumnezeu cel care a pretins ca vara introduce apa refrigerata prin instalatia de termoficare a mun. Focsani, in legatura cu cresterea pretului de productie a Gcal produsa de ENET, ca urmare a modernizarilor facute ? Daca avem in vedere ca intr-o spetza similara ca aceasta TARASENIE cu privere la cresterea pretului de productie a Gcal produsa de ENET, urmare a modernizarilor facute, un vicepresedinte ANRE a fost arestat de catre DNA, iar directorul de la ENEL Bucuresti implicat in respectiva excrocherie s-a spanzurat, in mod normal DNA-ul ar trebui sa-i ia interviu lui Manole mercgea-Dumnezeu in legatura cu cresterea pretului de productie la Gcal produsa de ENET.

  DE Ulise Grosu, postat pe 16-01-2016, la 08:03

 • Cu banii nostri....huzuresc plozii vostri...

  DE $$$$$$, postat pe 16-01-2016, la 08:29

 • @"$$$$$$$" Stimabile Eu tocmai am postat pe blogul ulisegrosu.blogspot.com "eseul", "RIDICA-TE, GHEORGHE, RIDICA-TE, IOANE", pe care mi-ar placea, sa ai rabdarea sa-l citesti. Daca timpul nu-ti permite sa-l citesti, iti recomand sa acesesi cele doua imagini video de la anexele 1 si 2. PS Eu il cunosc foarte bine pe Manole Mechea-Dumnezeu si regret sincer ca el ma confunda cu consilierii mun. Focsani, Lilian Ilie, Aurel Bacu si Catalin Vrabie. In aceste conditii, ii recomad public lui Manole Merchea-Dumnezeu al carui TUPEU rivalizeaza cu a politrucului Preda Ionel si Gigi Becali care se crede "om de cultura", sa acceseze si el filmuletele video atasate la "eseul" "RIDICA-TE, GHEORGHE, RIDICA-TE, IOANE", postat pe blogul ulisegrosu.blogspot.com.

  DE Ulise Grosu, postat pe 16-01-2016, la 12:13

 • Sa ne dam drumu'... la scris.. pe mircea !

  DE Dirty, postat pe 17-01-2016, la 01:08

 • Baiatu asta macar a facut ceva cu viata lui !e insurat are cariera ! Restul sunteti niste japite pe banii parintilor ! Si va place sa va dati smecheri degeaba ,un oras de ratati cu tot cu oprisan ! Asa ca nu mai comentati cand vedeti omu realizat !! Asta a facut o facultate restu o frecati prin cluburi si cafenele !fimiar scarba !!

  DE Veta, postat pe 18-01-2016, la 01:51

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

4
15
48
2
23
20

Extragerea noroc:  2263413

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO şi GALERIE FOTO: O viață ca-n filmele polițiste. Colonelul (r) Marian Cârjică, fostul șef de la Investigații Criminale, i-a impresionat pe liceenii vrânceni
    Liceeni din Vrancea au participat ieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), la o activitate, ce s-a desfășurat în contextul Zilei Poliției Române, sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie.

POZA ZILEI

Mama, vine Moșu’ sau Iepurașu’?

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost