Întâlnire cu operatorii de salubritate cu ocazia Zilei Gărzii Naționale de Mediu
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Întâlnire cu operatorii de salubritate cu ocazia Zilei Gărzii Naționale de Mediu
Întâlnire cu operatorii de salubritate cu ocazia Zilei Gărzii Naționale de Mediu
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Operatorii de salubritate și colectorii de deșeuri din județ au participat la o întâlnire cu comisarii Gărzii de Mediu în cadrul unui eveniment care a marcat 15 ani de la înființarea acestei instituții. Anual, Ziua Gărzii Naționale de Mediu este sărbătorită în data de 12 martie, ocazie pentru a organiza o dezbatere cu tema „Salubritatea, influența directă asupra calității vieții umane și biodiversității”. În cadrul dezbaterii au fost discutate aspecte legate de activitatea de bază a celor prezenți, impactul serviciilor de salubrizare asupra condițiilor de habitat, asupra calității vieții cât și a biodiversității. Reprezentanții Gărzii de mediu arată că, în ceea ce privește salubrizarea menajeră a unei localități, au fost purtate discuții despre factorii care o influențează, precum numărul locuitorilor, densitatea populației, configurația și gradul de modernizare a rețelei stradale, dotarea tehnico edilitară, gradul de acoperire cu servicii de salubritate și calitatea acestor servicii, nivelul de trai al populației, nivelul de civilizație și spiritul civic al locuitorilor. „Serviciile de salubritate ocupă un loc tot mai important, fiind necesare să protejeze sănătatea umană și mediul înconjurător, prin colectarea deșeurilor urbane. Pe lângă agenții economici, populația reprezintă unul dintre cei mai importanți actori în procesul de realizare și păstrare a igienei urbane. Pentru realizarea acestui deziderat se impun acțiuni de educare și conștientizare a publicului consumator, deoarece lipsa unei educații ecologice conduce la creșterea anuală a cantităților de deșeuri menajere și la o risipă de materii prime și materiale. Prin evenimentul organizat cu ocazia Zilei Gărzii Naționale de Mediu s-a dorit, printre altele și implicarea colectorilor de deșeuri și operatorilor de salubritate în procesul de educare și conștientizare a populației, privind importanța protejării mediului și conservării biodiversității”, a transmis comisarul șef al Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Interviu

GALERIE FOTO: Interviu cu deputata Rodica Boboc. „Am un mentor deosebit, în persoana domnului preşedinte Marian Oprişan“
Rodica Boboc este o doamnă prin definiţie. Elegantă, inteligentă, ambiţioasă, sensibilă, perseverentă şi cerebrală. Prenumele Rodica poate că nu a fost ales întâmplător, pentru că el semnifică „autoritate, ambiţie şi cu aptitudinea de a acumula o anumită cantitate de putere, fiind activă şi foarte capabilă să îşi asume responsabilitatea.

POZA ZILEI

Mama, vine Moșu’ sau Iepurașu’?

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost