Inovaţie în tratamentul împotriva HIV: O pilulă care se administrează o singură dată pe săptămână
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Inovaţie în tratamentul împotriva HIV: O pilulă care se administrează o singură dată pe săptămână
Inovaţie în tratamentul împotriva HIV: O pilulă care se administrează o singură dată pe săptămână
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Cercetătorii au anunţat marţi că au creat o pilulă pentru tratamentul împotriva HIV care se administrează o singură dată pe săptămână, spre deosebire de tratamentele existente care necesită administrare zilnică, informează AFP. Testată până acum pe porci, micul dispozitiv a fost conceput pentru a face mai uşoară viaţa pacienţilor infectaţi cu HIV sau care suferă de alte afecţiuni cronice şi care trebuie să urmeze un tratament foarte strict.
Perseverenţa este o provocare atunci când trebuie să iei medicamente în fiecare zi sau de două ori pe zi, toată viaţa. ''Studiile au arătat că în testele clinice referitoare la HIV, doar 30% dintre pacienţi respectă indicaţiile de pe reţetă'', se precizează într-un comunicat al spitalului Brigham din Boston. În acest context, un pacient mai puţin riguros în efectuarea tratamentului antiretroviral, costisitor şi însoţit de efecte secundare importante, riscă să lase virusul să se reconstituie, să dezvolte o rezistenţă la medicamente sau să transmită virusul pe cale sexuală.
Noua pastilă are forma unei capsule al cărei înveliş odată dizolvat în stomac lasă să se desfacă o stea cu un diametru de patru centimetri care poate conţine, în cele şase colţuri ale sale, medicamente diferite. Pilula a fost astfel concepută încât să reziste în stomac, fiind prea mare pentru a trece în intestin, fără să perturbe digestia.
La porci, care au un sistem digestiv asemănător cu al nostru, ''acest sistem de dozare al administrării lente s-a dovedit mai eficace decât dozele cotidiene folosite în tratamentul HIV'', a afirmat Giovanni Traverso, unul dintre autorii studiului, care lucrează în cadrul facultăţii de medicină de la Harvard. După ce îşi îndeplineşte misiunea, steaua se sparge în bucăţi şi este excretată. Cercetătorii speră ca pilula să contribuie la eliminarea a 200.000 până la 800.000 de îmbolnăviri în următorii 20 de ani. Înainte de a fi lansată, sunt însă necesare teste pe primate şi eventual, pe oameni.
Studiul a fost publicat în ediţia online a revistei ştiinţifice Nature Communications. Potrivit Programului Naţiunilor Unite pentru SIDA, 1,8 milioane de persoane au fost infectate cu HIV în lume în 2016 şi 36,7 milioane sunt purtătorii virusului, dintre care peste 20 de milioane fac tratament cu antiretrovirale. 35 de ani de cercetări nu au fost suficienţi pentru a găsi o modalitate de tratament sau de vaccinare împotriva acestei boli care a afectat 70 de milioane de persoane de la începutul anilor '80 şi a provocat moartea a jumătate din acestea.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

4
15
48
2
23
20

Extragerea noroc:  2263413

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO şi GALERIE FOTO: O viață ca-n filmele polițiste. Colonelul (r) Marian Cârjică, fostul șef de la Investigații Criminale, i-a impresionat pe liceenii vrânceni
    Liceeni din Vrancea au participat ieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), la o activitate, ce s-a desfășurat în contextul Zilei Poliției Române, sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie.

POZA ZILEI

Mama, vine Moșu’ sau Iepurașu’?

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost