Infracțiunile silvice, în scădere față de anul trecut, potrivit unui comunicat al ATOP Vrancea
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Infracțiunile silvice, în scădere față de anul trecut, potrivit unui comunicat al ATOP Vrancea
Infracțiunile silvice, în scădere față de anul trecut, potrivit unui comunicat al ATOP Vrancea
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Activităţile de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional în domeniul silvic au reprezentat una din temele discutate în cadrul ultimei ședințe a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Vrancea. Astfel de activităţi au constituit în primele 8 luni ale anului 2017 o preocupare majoră a poliţiştilor din cadrul IPJ Vrancea cu atribuţii în acest domeniu, în condiţiile în care fenomenul infracţional tinde să devină tot mai complex şi agresiv, cu implicaţii serioase în ecosistemul forestier al judeţului Vrancea. În acest scop, la începutul anului 2017, au fost încheiate de către IPJ Vrancea, planuri comune de acţiune cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, Garda Forestieră Focşani, Direcţia Silvică Vrancea şi Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Judeţean Vrancea, în care sunt prevăzute sarcini concrete pentru fiecare instituţie participantă, rezultatele obţinute fiind analizate trimestrial. „Din statistica raportată la nivelul judeţului Vrancea referitoare la tăierile ilegale de arbori din fondul forestier naţional, se observă că, în primele 8 luni ale anului 2017, volumul de masă lemnoasă tăiat ilegat este de 861,27 mc, în scădere cu 25,08% faţă de perioada similară a anului 2016 (1.149,68mc), în valoare de 189.620 lei. Din acest volum, 456,71 mc provin din comiterea de infracţiuni la regimul silvic, iar 395,56 mc provin din săvârşirea de contravenţii silvice“, se arată într-un comunicat al ATOP.
    Analizând evoluţia fenomenului infracţional, se constată că, în primele 8 luni ale anului 2017, comparativ cu perioada similară a anului precedent s-au înregistrat un număr de 261 infracţiuni sesizate, ceea ce reprezintă o creştere cu 2,35%, din care 153 au fost constatate în flagrant, ceea ce reprezintă 58,62% din totalul infracţiunilor sesizate. „A fost continuată urmărirea penală pentru 106 infracţiuni faţă de un număr de 174 suspecţi şi au fost soluţionate 265 dosare penale, din care 26 cu propunerea de trimitere în judecată, 61 cu propunerea de renunţare şi 178 cu propunerea de clasare, 9 cauze fiind înregistrate iniţial cu autori necunoscuţi. La dată de 31.08.2017, la nivelul judeţului Vrancea se mai aflau în lucru 159 dosare penale privind infracţiuni la regimul silvic, în perioada de referinţă au fost înregistrate 301 dosare penale, astfel: 216 prin sesizare din oficiu; 11 prin sesizarea altor organe cu atribuţii în domeniul silvic; 65 prin plângere şi 9 prin denunţ“, se mai precizează în comunicatul ATOP.
    Au fost intensificate activităţile de control în fondul forestier şi în suprafeţele cu vegetaţie din afara acestuia şi pe căile de acces ale materialului lemnos din proximitatea acestor suprafeţe. Activitatea poliţiei s-a concentrat cu precădere în fondul forestier şi pe căile de scos ale materialelor lemnoase fapt ce a condus la constatarea a 216 infracţiuni din oficiu, 153 dintre acestea fiind depistate în flagrant, ceea ce reprezintă 58,62% din totalul infracţiunilor sesizate.
    Pentru perioada următoare, vor fi intensificate activităţile comune organizate de organele de poliţie, în colaborare cu structura teritorială care răspunde de silvicultură şi unităţile silvice, pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale, transportului şi comercializării materialelor lemnoase şi a „pomilor de Crăciun”, fapt pentru care, în conformitate cu prevederile Planului comun de acţiune „Scutul Pădurii 2017” şi ale Planului de acţiune al MAI nr.9513/2017, lucrătorii IPJ Vrancea vor acţiona în sistem integrat cu Garda Forestieră Focşani, Direcţia Silvică Vrancea, reprezentanţii ocoalelor silvice de regim şi Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Judeţean Vrancea, în vederea diminuării ilegalităţilor îndreptate împotriva fondului forestier naţional.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost