Infecţiile respiratorii sau urinare ar putea crește riscul de atac de cord sau AVC (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Infecţiile respiratorii sau urinare ar putea crește riscul de atac de cord sau AVC (studiu)
Infecţiile respiratorii sau urinare ar putea crește riscul de atac de cord sau AVC (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Pacienţii care urmează un tratament în spital pentru infecţii respiratorii sau urinare comune au un risc mai mare de a suferi un atac de cord sau un accident vascular după terminarea treatamentului, potrivit unui nou studiu, informează Press Association luni. După ce a analizat datele a 34.027 persoane care au primit tratament pentru infecţii respiratorii sau urinare tipice (la nivelul nasului, gâtului, rinichilor sau vezicii), o echipă de cercetători de la Aston University din Birmingham a concluzionat că, după tratarea cu succes a infecţiilor, pacienţii aveau o probabilitate cu 40% mai mare de a suferi un atac de cord şi cu 150%, de a suferi un accident vascular cerebral.
Rezultatele, care urmează să fie prezentate la conferinţa American College of Cardiology din Orlando (10-12 martie 2018), sunt extrase dintr-un studiu care a analizat date colectate timp de 14 ani de la 1,2 milioane de pacienţi. Folosind aceste informaţii, cercetătorii au comparat 34.027 de pacienţi internaţi pentru infecţii respiratorii şi urinare cu persoane de aceeaşi vârstă şi sex dintr-un un grup de control care nu s-au îmbolnăvit de astfel de infecţii. ''Trebuie remarcat faptul că infecţiile par să reprezinte un risc cel puţin la fel de semnificativ, dacă nu cumva mai mare, pentru viitoare boli de inimă şi accidente vasculare ca şi factorii de risc bine stabiliţi precum hipertensiunea arterială şi diabetul'', a explicat cardiologul Rahul Potluri, expert în cercetarea medicală care foloseşte un volum mare de date la Aston University. ''Deşi fusese descoperită o legătură între inflamaţie şi arteroscleroză (depunerea de grăsimi în peretele intern al arterelor), acesta este cel mai amplu studiu care demonstrează că infecţiile obişnuite pot fi un factor de risc semnificativ,'' precizează cercetătorul.
Factori precum vârsta, genul, etnicitatea, obezitatea şi fumatul, cunoscuţi pentru potenţialul de creştere a riscului în cazul bolilor de inimă şi accidentelor vasculare, au fost analizaţi împreună cu probleme medicale precum colesterolul, hipertensiunea arterială, diabet, boli de rinichi, insuficienţă cardiacă şi fibrilaţia atrială.
Potrivit studiului, efectele infecţiilor sunt de o importanţă asemănătoare diabetului, hipertensiunii şi colesterolului şi mai mari decât în cazul obezităţii. ''Datele noastre sugerează că cei care sunt internaţi în spital pentru tratarea unei infecţii respiratorii sau urinare au o probabilitate cu 40% mai mare de a suferi un atac de cord în perioada următoare şi sunt expuşi unui risc de 2,5 ori mai mare să sufere un accident vascular cerebral - în comparaţie cu pacienţii care nu au avut astfel de infecţii - şi au şanse mai mici să supravieţuiască unui astfel de episod'', a concluzionat Rahul Potluri.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost