Închisoare cu suspendare pentru poliţista care a dărâmat cu BMW-ul chioşcul din staţia de autobuz şi a rănit grav o persoană
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Închisoare cu suspendare pentru poliţista care a dărâmat cu BMW-ul chioşcul din staţia de autobuz şi a rănit grav o persoană
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    După aproape 3 ani de judecată, magistraţii de la Judecătoria Focşani au dat o primă soluţie în dosarul ofiţerului de poliţie Monica Gogu, cea care în luna octombrie a anului 2014 a dărâmat cu BMW-ul chioşcul din staţia de autobuz de la Dogan, a rănit-o grav pe vânzătoare şi a plecat de la locul faptei.
    Poliţista a primit o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. “(...) condamnă pe inculpata Gogu Monica Paula - la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, prev. de art. 338 alin. 1 C.pen. - la o pedeapsă de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 3C.pen. În baza art. 38 alin. (1) din C.pen. constată că infracţiunile pentru care inculpata Gogu Monica Paula a fost condamnată sunt concurente. În baza art. 39 alin. (1) lit. b din C.pen. dispune aplicarea pedepsei mai grele de 2 ani şi 6 luni închisoare, care va fi sporită cu o treime din cea de-a doua, urmând să execute o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni închisoare. În baza art. 91 C. pen., suspendă sub supraveghere executarea pedepsei cu închisoarea, pe durata termenului de încercare de 3 ani, stabilit conform art. 92 C. pen.. Conform art. 93 C.pen (...)”, se arată în hotărârea magistraţilor de la Judecătoria Focşani.
    Pe durata termenului de supraveghere polițista trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vrancea la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. De asemenea, ea are şi obligaţia frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Ea urmează să presteze o muncă neremunerată pe o perioadă de 80 zile la Şcoala Gimnazială ”Anghel Saligny” Focşani sau CJRAE.
    Instanţa a admis în parte şi actiunea civilă intentată de partea vătămată. Astfel “(...) obligă partea responsabilă civilmente Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA, la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 80.000 lei reprezentând daune morale şi 1000 lei reprezentând daune materiale. Respinge restul pretenţiilor civile ca neîntemeiate. Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă Spital Judeţean de Urgenţă „Sf Pantelimon” Focşani şi obligă partea responsabilă civilmente Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA, la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 1849,86 lei şi dobânda legală reprezentând daune materiale. Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti şi obligă partea responsabilă civilmente Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA, la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 14212,12 lei reprezentând daune materiale. În baza 276 alin. (1) din C.pr.pen. obligă partea responsabilă civilmente Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA la plata de cheltuieli judiciare către partea civilă Haliciu Elena (fostă Barbălată) în cuantum de 6000 lei. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen., obligă inculpata Gogu Monica Paula la plata sumei de 3300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 1500 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale)”, se arată în hotărârea instanţei.
    Sentința nu este definitivă. „Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 05.04.2018”, se mai arată în decizia instanței focșănene.
    Polițista a fost trimisă în judecată la finele anului 2015 de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost