În următoarele 30 de zile, vrâncenilor le vor fi distribuite 7868 de carduri naţionale de sănătate
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
În următoarele 30 de zile, vrâncenilor le vor fi distribuite 7868 de carduri naţionale de sănătate
În următoarele 30 de zile, vrâncenilor le vor fi distribuite 7868 de carduri naţionale de sănătate
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Aproape opt mii de vrânceni își vor primi în următoarele 30 de zile cardurile  naţionale de asigurări de sănătate. Cardurile vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, la domiciliul asiguraților. Persoanele care nu vor fi găsite la domiciliu în următoarele 30 de zile, își vor putea ridica documentul de la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, din str. Cuza-Vodă 52 Bis, Focșani.
    Potrivit directoarei Casei  de Asigurări de Sănătate Vrancea, Marinela Emanuela Georgescu, aceste carduri de sănătate au fost eliberate pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani sau care între timp au îndeplinit calitatea de asigurat.  Procesul de tipărire a cardurilor este unul continuu, iar poștașul trebuie să-l înmâneze personal titularului. Cardul de sănătate este o cartelă de plastic, de dimensiunea unui card bancar, cu ajutorul căruia medicul are acces la întregul dosar medical electronic care stochează practic nu doar datele de identificare, ori numărul de asigurat, ci şi grupa sanguină, Rh-ul, consimţământul pentru donarea de organe (dacă există), cel mult 10 diagnostice medicale cu risc vital şi maximum 20 de diagnostice care vizează bolile cronice, dacă este cazul. Pentru activarea cardului de sănătate cetățenii trebuie să se prezinte cu el la medicul de familie, sau la oricare alt medic specialist.
    În cazul solicitării unui nou card de sănătate, până la primirea acestuia, asiguratul va beneficia de servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate. De asemenea, pentru asiguraţii care refuză primirea cardului de sănătate din motive religioase sau de conştiinţă, în baza unei cereri în care se expun motivele refuzului, casa de asigurări de sănătate va elibera adeverinţa de înlocuire a cardului de sănătate. Adeverinţa este valabilă trei luni de la eliberare.
    „Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea anunţă că un lot de 7868 de carduri naţionale de asigurări de sănătate vor fi distribuite prin intermediul Companiei Naţionale Poşta Română S.A în următoarele 30 zile, la domiciliul asiguraţilor. Dacă după 30 de zile persoanele asigurate nu sunt găsite la domiciliu, acestea îşi vor ridica cardul naţional de sănătate de la Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea, cu sediul în Mun. Focşani, str. Cuza-Vodă 52 Bis.
    Facem precizarea că aceste carduri naţionale de sănătate s-au tipărit pentru persoanele care au devenit asiguraţi la data emiterii cardului şi pentru care nu au fost tipărite carduri naţionale de sănătate în primele loturi, respectiv: persoane care au dobândit calitatea de asigurat pentru prima dată la data emiterii cardului, persoane care şi-au pierdut calitatea de asigurat şi au dobîndit această calitate la data tipăririi cardului şi persoane care au împlinit vârsta de 18 ani şi au deţinut calitatea de asigurat la data emiterii cardului.
    De reţinut este faptul că persoanele care sunt asigurate şi nu au card de sănătate emis beneficiază de servicii medicale fără niciun fel de restricţie. De asemenea, precizăm că procesul de tipărire a cardurilor este unul continuu, astfel pentru persoanele care dobândesc calitatea de asigurat pentru prima dată, pentru persoanele care şi-au pierdut calitatea de asigurat şi dobândesc ulterior calitatea de asigurat, precum şi pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani şi deţin calitatea de asigurat urmează să li se tipărească cardurile în perioada următoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de  Biroul de presă al CAS Vrancea.


 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • de precizat ca nici aceste carduri nu sunt bune, tot trebuie sa ajunga la casa de sanatate sa le deblocheze

    DE oana, postat pe 27-09-2017, la 06:51

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

4
15
48
2
23
20

Extragerea noroc:  2263413

Harta Focsani
   

Interviu

Ana Alexandra Șerbu, ofițer debutant la Biroul de Investigații Criminale, nu se teme de infractori și duce mai departe, cu mândrie, exemplul tatălui său
    De când eram mică mi-am dorit să fiu polițistă. Probabil au contat și influențele din familie. Tatăl meu a fost polițist. M-a atras ceea ce făcea el și mi-am dorit și eu să-i calc pe urme. De azi înainte, în primul rând voi învăța mai mult decât am făcut-o până acum.

POZA ZILEI

Iarnă pe 23 martie

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost