În urma solicitărilor lui Marian Oprișan, Ghidul solicitantului la POR 2014-2020 a fost modificat
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
În urma solicitărilor lui Marian Oprișan, Ghidul solicitantului la POR 2014-2020 a fost modificat
În urma solicitărilor lui Marian Oprișan, Ghidul solicitantului la POR 2014-2020 a fost modificat
Podurile și viaductele au fost prinse în lista de cheltuieli eligibile
Voteaza :

Articolul a primit 7 voturi

Comitetul de monitorizare al Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, reunit, marți, la București, a aprobat, modificarea Ghidului Solicitantului astfel încât acesta să cuprindă și obiective noi în lista de cheltuieli deductibile ale proiectelor aprobate. Este vorba de poduri și viaducte care, anterior zilei de marți, nu erau considerate ca fiind eligibile în cadrul proiectelor finanțate prin POR 2014-2020. Decizia de marți vine după ce, președintele Consiliului Județean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, a solicitat, de mai multe ori, modificarea ghidului solicitantului și introducerea unor obiective noi pe lista de cheltuieli eligibile. Solicitarea șefului administrației județene a plecat de la un proiect foarte important, depus spre finanțare, respectiv „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Gugeşti – Dragosloveni - Gura Caliţei – Dealu Lung –Tinoasa – Poeniţa - Dumitreşti cu conectivitate directa la reţeaua TEN–T“, dar la care soluția tehnică prevede construirea unui viaduct, investiție ce nu se regăsea pe lista de  de cheltuieli eligibile.
    Viaductul va avea peste 1,3 kilometri lungime, iar valoarea estimată a acestui obiectiv este de 120 de milioane de lei, inclusiv TVA. „Pentru cel de-al cincilea proiect, respectiv „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Gugeşti – Dragosloveni - Gura Caliţei – Dealu Lung –Tinoasa – Poeniţa - Dumitreşti cu conectivitate directa la reţeaua TEN–T“, în luna iunie am purtat discuții la MDRAP pentru modificarea Ghidului solicitantului, astfel încât  lucrările noi de construcție a unor poduri și viaducte să intre în categoria cheltuielilor eligibile și să fie suportate din  fonduri ale Uniunii Europene. Consiliul Județean Vrancea a transmis o adresă oficială ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, prin care am solicitat revizuirea Ghidului solicitantului cu această propunere și deschiderea unui nou apel de proiecte în care care să fie depus și acest proiect care vizează modernizarea drumului judeţean ce leagă localităţile: Gugeşti – Dragosloveni - Gura Caliţei – Dealu Lung –Tinoasa – Poeniţa – Dumitreşti“, declara, în luna septembrie, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
    Proiectul menționat are o valoare estimată la 228.190.978 lei și pe acest drum vor fi executate lucrări complexe, inclusiv construirea unui viaduct. Durata de execuţie este de 36 luni. Drumul are o lungime de 33,720 km, platforma drumului va avea 8 m, dar vor fi și sectoare de drum unde platforma drumului va avea 7 și respectiv 5 metri. Și acostamentele vor varia de la o lățime de un metru pe fiecare parte la o lățime de 0,5 metri pe fiecare parte a drumului. Pe acest drum vor fi reabilitate șase poduri. Proiectul va fi depus, din nou, spre finanțare în perioada următoare.
    Președintele Consiliului Județean a semnat contractele de finanțare pentru următoarele proiecte: „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Limită judeţ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejiţa - Tâmboieşti- Bordeşti cu conectivitate directa la reţeaua TEN –T“; „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Focşani – Goleşti – Vârteşcoiu - Odobeşti cu conectivitate directa la reţeaua TEN –T“;  „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Gologanu - Slobozia Ciorăşti - Coteşti cu conectivitate directa la reţeaua TEN–T“; „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Dumbrăveni – Gugești – Popeşti – Urechești – Budești – Cotești – Blidari – Bontești - Dălhăuți -Faraoanele- Rimniceanca-Beciu-Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T“.
    Proiectele mai sus menționate sunt finanțate prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 — Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritate de investiții 6.1 — Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusive noduri multi-modale.
    Programul Operațional Regional (POR) 2014 — 2020 are ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic. Aceste obiective sunt traduse în 11 axe prioritare plus o axă de asistență tehnică, care au în total o alocare estimată de 8,2 miliarde de euro, din care 6,6 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,6 miliarde de euro — contribuție națională.

Peste 536 de milioane de euro, valoarea investițiilor aduse în ultimele luni în Vrancea


    Vă reamintim că valoarea investițiilor pentru care s-a alocat finanțare în județul Vrancea, în perioada iulie-septembrie 2017, este de peste 536 de milioane de euro. Numai în luna septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat contractele de finanțare pentru șase proiecte de investiții, valoarea acestora fiind de 359 de milioane de euro. Practic, Consiliul Judeţean a obţinut finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea a 4 drumuri judeţene, 2 clădiri - monumente istorice şi nu în ultimul rând extinderea reţelei de apă şi apă uzată în judeţul Vrancea. La aceste sume se adaugă banii alocați județului Vrancea prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL), în valoare de peste 177 milioane de euro. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost