În lumea orfanilor cu părinți
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
În lumea orfanilor cu părinți
În lumea orfanilor cu părinți
Voteaza :

Articolul a primit 9 voturi

   Datele preliminare ale ultimului recensământ sunt, pe cât de triste, pe atât de reale.  Se arată că populația României este acum de 19 042 936 de locuitori, neincluzând persoanele plecate în străinătate pe perioadă îndelungată și nici persoanele necontactate. Numărul populației tinere a scăzut drastic, lăsând în urmă o populație îmbătrânită.
   Milioane de români au luat drumul străinătății pentru a putea duce un trai decent și spre a le asigura copiilor toate cele necesare. Au plecat deoarece în țară nu găsesc de lucru, și nu vor ca și copiii lor să ducă o viață grea, cu lipsuri. După ani de muncă, românii au agonisit averi considerabile: case frumos mobilate, mașini, terenuri, lucruri de valoare. Dar reversul medaliei îl constituie copiii care, lăsați în țară în grija rudelor sau a vecinilor, trăiesc o nefericire este din ce în ce mai acută.
   Aici au tot ce le trebuie. Părinții le-au asigurat un trai mai mult decât decent, și le îndeplinesc de la distanță orice dorință… nu trebuie decât să ceară. Muncesc zi și noapte, crezând că partea materială este de ajuns pentru a le asigura micuților fericirea. Dar cei mai mulți nu înțeleg că dorul și lipsa dragostei părintești sunt surse ale unei suferințe constante. Singurele momente care le readuc zâmbetul sunt cele în care își aud părinții la telefon, sau când îi revăd câteva săptămâni pe an, în vacanțe. Visul celor mici este acela de a-i avea alături pe cei care le-au dat viață, căci știu bine că nicio bogăție din lume nu le compensează lipsa. În ochii lor se vede mai mereu tristețea, iar sufletul li s-a maturizat înainte de vreme. Știu prea bine de ce nu îi au pe părinți alături de ei, și așteaptă cu răbdare clipa revederii.
Din nefericire, mulți copii nu rezistă dorului, trecând de la anxietatea de separare, cum o numesc psihologii, la suferințe mult mai mari precum depresie sau chiar suicid. Cu cât sunt mai mici, cu atât copiii au nevoie mai mare de stabilitate, de grijă, de iubire părintească. Părinții știu că acestora le este greu, dar spun că nu pot găsi alte soluții. Și lor le este greu să trăiască la mii de kilometri depărtare de cei cărora le-au dat viață. În puținele clipe de revedere simt câte momente unice au pierdut, la câte aniversări nu și-au strâns în brațe copiii. Este un cerc vicios, o suferință și o lipsă reciprocă, a căror efecte se răsfrâng și în societate.

Ana Teodora ANDRONIC
Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ Panciu


 

 

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Sa le multumim din suflet capitalismului de s-ar darama cat mai curand.

  DE ..., postat pe 18-08-2012, la 01:43

 • Nimic nu iti poate tine locul dragostei parintilor....oricati bani ti-ar trimite niciodata nu o sa umpla golul creat in momentul in care au plecat de langa tine!

  DE nouatigaraelectronica, postat pe 01-02-2013, la 12:09

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost