În Joia Mare, papa Francisc va îndeplini ritualul spălării picioarelor într-o închisoare din Roma
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
În Joia Mare, papa Francisc va îndeplini ritualul spălării picioarelor într-o închisoare din Roma
În Joia Mare, papa Francisc va îndeplini ritualul spălării picioarelor într-o închisoare din Roma
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Papa Francisc va îndeplini ritualul spălării picioarelor, care are loc în joia de dinaintea Paştelui, în închisoarea Regina Coeli din Roma, potrivit biroului de presă al Vaticanului, informează marţi DPA. Ritualul reconstituie momentul în care Isus a spălat picioarelor celor 12 ucenici ai săi înainte de Cina cea de Taină pentru a demonstra că cel pe care îl considerau liderul lor este capabil de cel mai umil gest.
Suveranul Pontif va vizita în data de 29 martie, în Joia Mare, infirmeria închisorii, unde va îndeplini ritualul spălării picioarelor la 12 bărbaţi şi va sta de vorbă cu mai mulţi deţinuţi, se precizează în comunicatul de presă. Aflată în cartierul central Trastevere din Roma, închisoarea Regina Coeli adăposteşte în special persoane aflate în arest preventiv. Clădirea a fost anterior o mănăstire, iar penitenciarul are peste 900 de deţinuţi, potrivit ministerului italian de justiţie.
Anul trecut, papa Francisc a îndeplinit ritualul spălării picioarelor într-un penitenciar nu departe de Roma, unde sunt încarcerate persoane care au legături cu mafia. Anterior, ceremonia s-a desfăşurat într-o închisoare pentru delincvenţi juvenili, într-un centru pentru persoane cu dizabilităţi, o închisoare de maximă securitate şi un centru pentru refugiaţi. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost