În Italia, circa 200 de jurnaliști beneficiază de protecția poliției
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
În Italia, circa 200 de jurnaliști beneficiază de protecția poliției
În Italia, circa 200 de jurnaliști beneficiază de protecția poliției
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Circa 200 de jurnaliști italieni beneficiază de protecția poliției, a anunțat miercuri Ministerul de Interne italian, cu ocazia înființării unui Centru de Coordonare al ministerului privind acțiunile de intimidare a jurnaliștilor, relatează AFP. "În prezent există 19 dispozitive pentru protecția jurnaliștilor", se arată într-un comunicat oficial, în care se precizează că aproximativ 19 jurnaliști dispun în permanență de escorta poliției. În plus, "au fost adoptate 167 de măsuri de vigilență", ceea ce înseamnă că 167 de alți jurnaliști beneficiază de măsuri de protecție mai puțin stricte, cum ar fi, de exemplu, echipaje care patrulează cu regularitate în cartierelor lor, potrivit comunicatului.
Cu ocazia înființării Centrului de Coordonare al Ministerului de Interne privind acțiunile de intimidare a jurnaliștilor au fost prezenți și ministrul de interne italian și președintele Federației naționale a jurnaliștilor. Potrivit sursei citate, "90 de episoade de intimidare au fost înregistrate între 1 ianuarie și 31 octombrie 2017, în scădere față de 114 cazuri în aceeași perioadă în 2016". "Se va acorda o atenție deosebită fenomenului amenințărilor provenite din partea formațiunilor neonaziste sau neofasciste, precum și a celor din partea grupurilor de crimă organizată ce vizează jurnaliști care, prin activitatea lor, fac lumină asupra criminalității în zonele cu risc crescut", se mai arată în comunicatul de presă.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost