În cazul pacienţilor care au suferit un atac de cord ''fiecare minut contează'' (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
În cazul pacienţilor care au suferit un atac de cord ''fiecare minut contează'' (studiu)
În cazul pacienţilor care au suferit un atac de cord ''fiecare minut contează'' (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Cu cât este mai mare perioada de timp între momentul în care un pacient cu risc ridicat de atac de cord este văzut de un medic şi cel în care beneficiază de tratament în spital cu atât şansele sale de supravieţuire sunt mai mici, sugerează o nouă cercetare citată de Press Association. Fiecare minut contează când este vorba despre tratament, susţin experţii cardiologii, în urma unui studiu realizat pe o perioadă de un deceniu pe un număr de peste 12.000 de pacienţi.
Persoanele în cazul cărora o zonă a muşchiului cardiac nu mai este funcţională din cauza suspendării aportului de sânge, aflate în şoc cardiogenic - momentul în care, brusc, inima nu mai poate pompa suficient sânge - au mai multe şanse de supravieţuire dacă beneficiază cât mai rapid de tratament specializat, au precizat oamenii de ştiinţă. În cadrul acestui grup de pacienţi cu infarct miocardic cu supradenivelare de segment ST (Stemi), au fost estimate, în medie, peste trei decese la fiecare zece minute de întârziere a intervenţiei coronariane percutanate (PCI) în cadrul căreia un cateter cu balon este utilizat pentru lărgirea arterelor blocate şi restabilirea fluxului sangvin către inimă.
Studiul, publicat în European Heart Journal, a analizat date privind 12.675 de pacienţi Stemi care au fost transportaţi la spital de serviciile de ambulanţă şi trataţi cu PCI în Germania între anii 2006 şi 2015. Oamenii de ştiinţă au subliniat că studiile realizate anterior s-au concentrat pe perioada dintre momentul în care un pacient ajunge la spital şi cel în care primeşte tratament, mai degrabă decât pe primul contact cu un medic.
Profesor Karl Heinrich Scholz, directorul Departamentului de Cardiologie de la Spitalul St Bernward din Hildesheim a declarat că grăbirea tratamentului ar putea îmbunătăţi rezultatul final pentru pacienţi. ''Cea mai importantă descoperire a studiului nostru este faptul că pacienţii Stemi aflaţi în şoc cardiogenic au mai multe şanse de supravieţuire dacă beneficiază rapid de intervenţia coronariană percutanată. În cadrul acest grup cu risc ridicat, fiecare întârziere de zece minute a tratamentului a fost acompaniată de 3,3 decese adiţionale, iar această întârziere a tratamentului asociată cu creşterea mortalităţii a fost de zece ori mai mare în comparaţie cu pacienţii Stemi care s-au prezentat în condiţii mai stabile'', a explicat Scholz. ''Acest lucru înseamnă că, în special în cazul pacienţilor aflaţi în şoc şi al celor în stop cardiac, sunt necesare eforturi maxime pentru îmbunătăţirea proceselor de îngrijire pentru scurtarea timpului până la tratament şi îmbunătăţirea rezultatului final în cazul lor'', a adăugat el.
Profesor Sir Nilesh Samani, director medical în cadrul British Heart Foundation, a făcut apel la sistemele de sănătate pentru a revizui modul în care sunt trataţi pacienţii pentru a se asigura că acest lucru se petrece rapid. ''Acest nou studiu ne indică foarte clar faptul că fiecare minut contează când vine vorba despre tratarea pacienţilor în stop cardiac. Cu cât îi putem diagnostica mai repede şi le oferim intervenţii precum PCI, cu atât putem salva mai multe vieţi. (...) Este absolut vital ca sistemele de sănătate să revizuiască modul în care sunt diagnosticaţi şi trataţi pacienţii cu atac de cord pentru a ca acest lucru să se petreacă în cel mai scurt timp posibil'', a completat Samani.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost