În campusurile studențești din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați mănânci și dormi ca acasă!
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
În campusurile studențești din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați mănânci și dormi ca acasă!
În campusurile studențești din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați mănânci și dormi ca acasă!
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Conștienți că mulți dintre studenții noștri vin din afara municipiului Galați și au nevoie de cazare la standarde cât mai ridicate, punem foarte mare accent pe acest aspect. Campusurile din Galați însumează 11 cămine studențești, cu o capacitate totală de peste 3.000 de locuri. În ultimii ani, toate căminele au fost modernizate pentru a oferi condiții cât mai bune studenților.
Procedura de cazare este minuțios programată, astfel încât viitorii noștri studenți să nu-și irosească timpul stând la cozi interminabile.
Regia de cămin este de 120 lei pe lună pentru studenții la buget și ajunge până la 230 lei pentru cei care obțin locuri cu taxă.
Extrapolând la nivel regional, putem spune că multe dintre costurile pe care le implică viața de student în Galați (cazare, masă, activități sociale sau sportive) sunt printre cele mai mici din țară. Spaţiile pentru cazare, servirea mesei şi petrecerea timpului liber, aflate în patrimoniul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați, sunt repartizate în două campusuri universitare, „A. I. Cuza” (strada Domnească nr.155) și „22 Decembrie” (strada Gării nr.59-61), precum și în Căminul „LSG”, care oferă condiții de cazare de tip hotelier. Locurile de cazare din acesta din urmă sunt atribuite în special studenților cu rezultate deosebite. Cazarea se face pe baza analizei dosarelor depuse de aceştia la sediul Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti (DCCPS). Fiecărei facultăţi îi este alocat un număr de locuri, respectând o proporție echitabilă a numărului de studenți.
Studenții cazați în cămine beneficiază, în regim gratuit, de: săli de lectură, în fiecare imobil, săli de fitness și forță, săli de menaj dotate cu mașini de spălat automate, acces la Internet și cablu TV. Cabinetul medical studenţesc vine în întâmpinarea problemelor legate de starea de sănătate a studenţilor punând la dispoziţie un personal tânăr și experimentat, dar şi o dotare demnă de camera de gardă a unui spital de urgenţă.
Studenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați beneficiază de zone de recreere precum și de programe sociale de stimulare a vieții asociative și de petrecere a timpului liber, având posibilitatea de a face parte din organizații studențești cum ar fi: Liga Studenților din Galați (LSG), AIESEC Galați, Societatea Studenților Mediciniști Galați (SSMG) sau Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi din Galaţi (ASCOR).
De câțiva ani, în cadrul campusului studențesc funcționează și un punct de lucru al Asociației Urban Volunteer Search and Rescue (UVSAR), organizație non-guvernamentală ce activează în domeniul situațiilor de urgență, promovând voluntariatul ca resursă umană principală.
La Galați există și un centru de mediere socială, unic în țară, ce facilitează integrarea, acomodarea și consilierea permanentă a studenților. Aceștia beneficiază de servicii confidențiale de mediere și consiliere, oferite de un psiholog și un sociolog cu experiență.
În cadrul unuia dintre cămine funcționează o capelă studențească, aparținând Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi din Galaţi (ASCOR), unde tinerii pot participa la  dialoguri duhovnicești, la ateliere de creație, precum și la diferite cursuri (de filosofie creștină sau de dansuri populare).
Campusul dispune și de o secție de poliție, pentru asigurarea liniștii și ordinii permanente a studenților.
Din punct de vedere al serviciilor sociale și al resurselor educaționale oferite tinerilor, campusul studențesc gălățean este unul de top. Costurile legate de regia de cămin sunt printre cele mai scăzute din România datorită unei politici sociale pozitive a universităţii, care caută să ofere posibilitatea studenţilor cu venituri reduse de a avea acces la sistemul de învăţământ superior. Și pentru că am vorbit de facilități, copiii cadrelor didactice beneficiază de gratuitate la cazare în căminele studențești, în timp ce tinerii defavorizați beneficiază de reducerea cu 50% a regiei de cămin. De câțiva ani, DCCPS a lansat și un concurs inedit, intitulat „Cea mai tare cameră de cămin din campus”. Sunt premiați studenții care, prin originalitate și bun-gust, au cea mai îngrijită cameră. Recompensa constă în scutirea la plata regiei de cămin sau prin acordarea altor premii.
Cantina studenţească din cadrul Complexului „Al. I. Cuza” are o capacitate de peste 1.000 locuri. Studenţii care mănâncă la cantina studenţească beneficiază de o subvenţie substanţială oferită de către Ministerul Educaţiei Naționale, ceea ce face ca o masă de prânz să coste între 5 și 8 lei (două feluri de mâncare și un desert). De altfel, studenții pot mânca și în Campusul Științei, adică extrem de aproape de sălile de curs sau laboratoarele unde au activități didactice, dar și în Campusul „22 Decembrie”.
Informații suplimentare despre cămine puteți obține accesând pagina http://www.ugal.ro/studenti/campus, iar despre admiterea 2017 la Universitatea „Dunărea de Jos” de pe site-ul www.admitere.ugal.ro. Căutați-ne și pe Facebook la adresa: Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

Un tânăr de 24 de ani din Vrancea A MURIT, iar o adolescentă a fost rănită, în urma unui accident la Constanța
Florin Alexandru L., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumitrești, a murit, iar o adolescentă de 17 ani a fost rănită, după ce maşina în care se aflau a intrat duminică dimineață într-un autobuz oprit la o trecerea pentru pietoni.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost