Hipertensiunea în sarcină ar putea reapărea în decurs de un an de la naștere (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Hipertensiunea în sarcină ar putea reapărea în decurs de un an de la naștere (studiu)
Hipertensiunea în sarcină ar putea reapărea în decurs de un an de la naștere (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Femeile care dezvoltă hipertensiune arterială în sarcină s-ar putea confrunta cu reapariţia acestei probleme de sănătate în decurs de un an de la naştere, iar multe dintre ele pot să nu fie diagnosticate corect deoarece afecţiunea se manifestă de cele mai multe ori în timpul nopţii, sugerează un studiu recent, citat de Reuters. Preeclampsia sau hipertensiunea arterială în sarcină, este o problemă comună. În cazurile grave, aceasta poate fi fatală sau poate duce la complicaţii serioase pentru copii, precum afectarea unor organe sau tulburări de dezvoltare.
Deşi a fost şi anterior asociată cu o creştere a riscului de apariţie hipertensiunii mai târziu în viaţă, studiul actual oferă informaţii noi cu privire la motivul pentru care această problemă de sănătate poate trece neobservată. În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au analizat cazurile a 200 de gravide cu preeclampsie severă, problemă care a dispărut după naştere. În cadrul monitorizării timp de 24 de ore a tensiunii arteriale la un an după ce aceste femei au născut, s-a descoperit că 42% dintre acestea au dezvoltat hipertensiune. Însă, doar 24% dintre aceste cazuri ar fi fost depistate în cadrul unui control de rutină al tensiunii arteriale, au subliniat cercetătorii în jurnalul Hypertension. Motivul, au descoperit specialiştii, era că aceste femei manifestau tensiune mărită pe parcursul nopţii. "Descoperirile noastre sugerează că femeile care s-au confruntat cu hipertensiune în timpul sarcinii ar trebui să-şi monitorizeze tensiunea arterială mult timp după ce au născut", a declarat doctor Laura Benschop din cadrul Centrului Medical Erasmus din Olanda, unul dintre principalii oameni de ştiinţă care au realizat acest studiu.
Majoritatea femeilor care au participat la studiu aveau circa 32 de ani în timpul perioadei de graviditate şi, în general, se aflau la prima naştere. În medie, acestea au fost diagnosticate cu preeclampsie la circa 30 de săptămâni de sarcină, în al treilea trimestru. În urma monitorizării timp de 24 de ore a tensiunii arteriale s-a constatat că 43% dintre femei aveau hipertensiune în timpul nopţii, iar 32% în timpul zilei. În afară de numărul mic de subiecţi, o altă limitare a studiului o reprezintă faptul că grupul monitorizat ar putea să nu fie reprezentativ pentru întreaga populaţie, cercetarea fiind realizată în general pe femei albe, cu un nivel ridicat de educaţie. Totuşi, rezultatele sugerează că femeile ar trebui să îşi verifice anual tensiunea, după cum a sfătuit Heather Boyd, cercetător în cadrul Statens Serum Institut din Copenhaga, Denemarca.
De asemenea, pe lângă monitorizarea tensiunii arteriale, femeile ar trebui să aibă un stil de viaţă care să nu încurajeze apariţia hipertensiunii. "Ele ar trebui să urmeze o dietă sănătoasă... şi să scadă aportul de sare", a notat şi doctor Nieca Goldberg, director medical de la Centrul pentru Sănătatea Femeilor Joan H. Tisch din cadrul Universităţii din New York. "Activitatea fizică şi reducerea stresului sunt la rândul lor modalităţi eficiente pentru menţinerea tensiunii arteriale la niveluri sănătoase", a precizat aceasta.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
















Intamplari neadevarate






FLASH NEWS NATIONAL









12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost