Guvernul a aprobat emiterea titlurilor de stat 'Centenar'
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Guvernul a aprobat emiterea titlurilor de stat 'Centenar'
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Guvernul a aprobat, vineri, printr-o hotărâre, reglementările care vor permite lansarea emisiunii de titluri de stat 'Centenar' pentru populaţie cu dobândă de peste 25% pe cinci ani, vânzarea lor urmând să înceapă, cel mai probabil, săptămâna viitoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. "La propunerea Ministerului Finanţelor Publice, Guvernul a aprobat noi reglementări care vor permite lansarea unei emisiunii cu titluri de stat 'Centenar' pentru populaţie cu dobândă de peste 25% pe cinci ani, asta înseamnă o dobândă de peste 4% pe an, un instrument atractiv dedicat populaţiei, destinat încurajării, economisirii şi diversificării bazei de investitori în titlurile de stat. În mod concret, titlurile de stat vor putea fi vândute distribuite şi prin Poşta Română, potrivit acestei hotărâri de guvern adoptată astăzi, dar şi prin Trezorerie şi alţi parteneri, cum ar fi băncile sau societăţile financiare de brokeraj sau asigurări", a declarat Nelu Barbu la Palatul Victoria.
El a adăugat că "răscumpărarea titlurilor se va putea face în orice moment pe Bursă". "Instrumentul are o serie de beneficii. În primul rând, impulsionarea economisirii în pofida consumului, acordarea unei dobânzi net superioare celor din sistemul bancar, vă spuneam că undeva la peste 4% pe an. Dobânda pentru titlurile de stat nu se impozitează, statul garantează integral contravaloarea acestor titluri de stat, indiferent de sumă. Şi prin aceste titluri de stat se pot garanta creditele pentru investiţii, pentru construcţii", a explicat Barbu.
Fiind întrebat dacă s-a hotărât care va fi perioada de subscripţie pentru titlurile de stat anunţate, el a precizat: "Din ce am înţeles de la domnul ministru, săptămâna următoare ar trebui să demareze această vânzare, dar cred că detaliile pot veni în concret de la Ministerul Finanţelor". Barbu a mai spus că suma minimă pe care o poate investi cineva în titlurile "Centenar" este de 1 leu. "1 leu este suma pentru titlurile de stat, înţeleg că rămâne valabil ce este acum valabil în ceea ce priveşte titlurile de stat 'Tezaur', aici este vorba de titlurile 'Centenar' şi suma minimă este 1 leu", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost