Gladior, trimis în judecată pentru evaziune fiscală de aproape 3 milioane de lei
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Gladior, trimis în judecată pentru evaziune fiscală de aproape 3 milioane de lei
Gladior, trimis în judecată pentru evaziune fiscală de aproape 3 milioane de lei
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au trimis în judecată un bărbat din comuna Slobozia Bradului, Gladior I., de 55 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea creditelor societății în interes personal.
    Conform rechizitoriului, în perioada martie 2014 – iunie 2015, în calitate de administrator al unei societăți, bărbatul ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli în baza unor facturi fiscale emise de furnizori ai căror reprezentanți nu au putut fi identificați în urma controalelor încrucișate efectuate sau în cazul cărora s-a dovedit că fac parte dintr-un lanț de societăți a căror activitate conduce la eludarea bugetului consolidat al statului.
    Potrivit anchetatorilor, contravaloarea tuturor achizițiilor apare în evidența contabilă, achitată doar prin numerar pe baza unor chitanțe care nu respectă prevederile legale. Agenția Județeană a Finanțelor Publice Vrancea a stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat de către inculpat ar fi în sumă de 2.962.890 lei, sumă care reprezintă impozit pe profit.
    În dosar a mai existat și un alt inculpat, dar față de acesta s-a dat clasare întrucât a decedat între timp. În cursul urmării penale, atât bărbatul trimis în judecată cât și cel față de care s-a dat clasare nu au dorit să dea declarații.
    Pentru recuperarea prejudiciului creat s-au instituit măsuri asigurătorii pe bunurile inculpatului. 

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost