Gladior, trimis în judecată pentru evaziune fiscală de aproape 3 milioane de lei
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Gladior, trimis în judecată pentru evaziune fiscală de aproape 3 milioane de lei
Gladior, trimis în judecată pentru evaziune fiscală de aproape 3 milioane de lei
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au trimis în judecată un bărbat din comuna Slobozia Bradului, Gladior I., de 55 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea creditelor societății în interes personal.
    Conform rechizitoriului, în perioada martie 2014 – iunie 2015, în calitate de administrator al unei societăți, bărbatul ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli în baza unor facturi fiscale emise de furnizori ai căror reprezentanți nu au putut fi identificați în urma controalelor încrucișate efectuate sau în cazul cărora s-a dovedit că fac parte dintr-un lanț de societăți a căror activitate conduce la eludarea bugetului consolidat al statului.
    Potrivit anchetatorilor, contravaloarea tuturor achizițiilor apare în evidența contabilă, achitată doar prin numerar pe baza unor chitanțe care nu respectă prevederile legale. Agenția Județeană a Finanțelor Publice Vrancea a stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat de către inculpat ar fi în sumă de 2.962.890 lei, sumă care reprezintă impozit pe profit.
    În dosar a mai existat și un alt inculpat, dar față de acesta s-a dat clasare întrucât a decedat între timp. În cursul urmării penale, atât bărbatul trimis în judecată cât și cel față de care s-a dat clasare nu au dorit să dea declarații.
    Pentru recuperarea prejudiciului creat s-au instituit măsuri asigurătorii pe bunurile inculpatului. 

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL1
49
21
34
2
12

Extragerea noroc:  1554293

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO şi GALERIE FOTO: Un tir a ajuns într-un bloc din Adjud. Centura de ocolire a municipiului, prevăzută în Master Planul General de Transport al României
    Problema realizării unei centuri de ocolire a municipiului Adjud a devenit tot mai strigentă mai ales că destul de des au loc accidente în care sunt implicate mașini de mare tonaj, care tranzitează centrul orașului.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost